Florian Guler – O meditație pentru cei din carantină

o meditatie dacă tot suntem siliți “sa stăm cu noi înșine o vreme” din cauza COVID-19

“Te caut Doamne, fiindcă m-ai aflat !” (Pascal)

Ce este Evanghelia !

O “ISTORIE”, despre bunătate și umilință, despre dragoste și iertare, despre viață și suferință, despre moarte și înviere.
O “ISTORIE” pe care vremile și uitarea n-au înnecat-o, chiar dacă ea este cea mai contestată istorie pe care a reținut-o memoria umanității.
De ce atâta cinism și aroganță, împotriva unei “ISTORII”?
De ce atâta ironie și dispreț față de acei care continuă să o spună ?

ISTORIA aceasta despre viața si moarta lui ISUS din Nazaret, despre învierea și înălțarea lui Isus Christos, se cheamă, EVANGHELIE.
Isus din Nazaret, a trăit pe pământ 33 de ani, a călătorit doar 3 ani, într-un colț minuscul al planetei noastre, însă urmele pașilor Lui au fost atât de adânci încat a divizat istoria lumii în două.

Viata Lui a inundat atât de masiv memoria umanității că nimeni, nicicând nu a marcat atât de profund, arta, cultura și civilizația planetei ca și Isus din Nazaret. Isus Christos este cantat si adorat, în așa măsură încât, nici o personalitate a istoriei lumii, de la întemeietorii de religii si filosofi, pana la lideri politici si genii ale culturii si stiintei, nu-i pot sta alături.

Evanghelia, “ISTORIA Lui Isus Cristos” calătorește miraculos, de doua mii de ani, prin sngeroasa și dușmănoasa istorie a omenirii, cu “vehicolul” cel mai remarcabil și cel mai delicat, cel mai fragil si cel mai vulnerabil, pe care omul îl poate imagina : DRAGOSTEA.

Astăzi, ca și la începutul ei, Evanghelia lui Isus Christos, este un scandal pentru lumea religiilor și o nebunie pentru lumea filosofiei si a “științei”.
De ce nu poate fi ignorată ISTORIA lui CRISTOS ? Evanghelia rezistă pentrucă miliarde de oamnei din toate condițiile și culturile o experimentează și astăzi, ca pe răspunsul unic la tulburătoarele întrebări ale vieții.

Evanghelia aceasta, este descătușarea din obsesia morțiii care subjugă omenirea de la începuturile ei, Evanghelia eliberează de vina care impovăreaza mintea și sufletul, ea dă in mod miraculos pacea in mijocul furtunii si speranța in mijlocul disperării.

Evanghelia este soluția Lui Dumnezeu la ecuația complicata a existenței și la nesfarsitele noastre interogații. Intruparea si Invierea, este răspunsul tainic al enigmelor creatiei pentru că,” El este aici si nu tace”. Christos este tot cat îi este îngăduit omului sa cunaosca despre Creatorul “tuturor văzutelor si nevăzutelor” , EL este tot cât ii este necesar omului, ca să dobândească Viața Eternă.

“Cine crede în Fiul are Viața Vejnică.

Florian Guler ,Troy Michigan, USA.Categories: Maxime si cugetari, Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: