Pasionat de propriul nume

Te voi face o națiune mare și te voi binecuvânta; și voi face numele tău mare și vei fi o binecuvântare. – Geneza 12.2

Iată un articol de care aveam nevoie. Firea pământească este mereu în competiție. “Câți oameni mă citesc pe Net? Câți vin la adunare? Câți mă știu în peisajul contemporan?” șamd.

Suntem chemați să umblăm în lumina Lui, nu în lumina noastră. Doamne, dă-ne o inimă zdrobită și un duh smerit!

++++++++

Oamenii lumii acesteia caută să-și facă un nume mare; ei spun: “Să ne facem un nume” (Geneza 11.4). Dumnezeu însă le spune celor care se separă de rău: “Te voi binecuvânta și voi face numele tău mare”.

Tendința inimilor noastre naturale este ca întotdeauna să căutăm să ne facem un nume, iar carnea se va folosi de orice lucru, chiar și de lucrurile lui Dumnezeu, pentru a se înălța. Această tendință s-a văzut și la ucenicii Domnului, când ei s-au certat cu privire la care dintre ei trebuia să fie socotit cel mai mare.

Împrăștierea oamenilor la Babel, diviziunile existente în creștinătate și certurile din poporul lui Dumnezeu pot fi toate atribuite acestei rădăcini: vanitatea cărnii care caută să se mărească pe sine.

Domnul Isus S-a smerit și “de aceea și Dumnezeu L-a înălțat foarte sus și I-a dăruit un Nume care este mai presus de orice nume” (Filipeni 2.9). Dumnezeu I-a făcut Numele mare, iar celui care se smerește și care Îl urmează pe Domnul afară din tabără, Dumnezeu îi spune: “Voi face numele tău mare”. Dumnezeu îi poate face celui credincios un nume mult mai mare în lumea gloriei Sale, decât și-l poate face el însuși în această lume rea.

Dacă suntem sinceri, va fi recunoscut faptul că adevăratul motiv pentru care mulți rămân într-o anumită poziție ierarhică din structurile bisericești este dorința secretă de a fi mari. Urâm calea obscurității și a anonimatului. Putem vedea atât în Scriptură, cât și în experiența de zi cu zi că cei care au fost cu adevărat mari nu au fost cei mai vizibili, ci cei mai consacrați slujirii și ascultării de Domnul.

H. SmithCategories: Articole de interes general, Maxime si cugetari, Pentru lucrători, Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: