STUDIU: 99% din oamenii care au murit de coronavirus în Italia sufereau şi de alte boli

Peste 99% din cei care au murit din cauza coronavirusului sufereau de alte afecţiuni medicale, reiese dintr-un studiu realizat de auutoritatea de sănătate din Italia publicat de Bloomberg

STUDIU: 99% din oamenii care au murit de coronavirus în Italia sufereau şi de alte boliDupă ce bilanţul morţilor de COVID-19 din Italia a depăşit 2500, cu o creştere de 150% în ultima săptămână, autorităţile au studiat datele decedaţilor în încercarea de a afla cum să combată boala.

În timp ce guvernul lui Conte vrea sa extindă carantina naţională şi în luna aprilie, cercetătorii caută soluţii cu disperare pentru a pune capăt pandemiei. Italia are cea mai mare rată de persoane decedate din lume, 8%, iar un institut medical din Roma a analizat deja datele a 18% din persoanele decedate în urma infecţiei cu coronavirus.

Doar 0,8% din cei care au murit nu mai sufereau de alte boli şi aveau un istoric medical sănătos.

Aproape jumătate din victime au suferit de alte trei boli în trecut, iar o pătrime a avut una sau alte două boli cu care s-a confruntat.

Peste 75% din cei decedaţi au avut tensiunea arterială mărită, 35% au suferit de diabet şi o treime a avut probleme cardiace.

Media de vârstă a persoanelor care au decedat de coronavirus în Italia este 79.5 ani, cu 17 persoane până în 50 de ani decedate până pe 17 martie. Toate persoanele sub 40 de ani decedate se confruntau deja cu probleme serioase de sănătate.

Source: STUDIU: 99% din oamenii care au murit de coronavirus în Italia sufereau şi de alte boliCategories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: