Și tăcerile fac parte din muzică!

Isus … a plecat de acolo … într-un loc pustiu.(Matei 14:13)

Nu se cântă în timpul unei pauze muzicale, dar pauza face parte din partitură.

În cântecul vieţii noastre melodia este întreruptă ici şi colo de pauze. În timpul acestor pauze, credem din prostie că am ajuns la sfârşitul cântecului.

Dumnezeu ne trimite perioade de răgaz forţat, îngăduind boli, eşecuri şi eforturi zadarnice. El introduce o pauză neaşteptată în imnul coral al vieţii noastre, şi ne lamentăm că glasul nostru trebuie să tacă. Ne întristăm că partea noastră lipseşte din muzica care se înalţă continuu spre urechea Creatorului nostru.

Şi totuşi, cum interpretează un muzician pauza? El numără pauza cu o precizie fermă şi cântă cu încredere nota care urmează, ca şi cum n-ar fi fost nici o pauză acolo.

Dumnezeu nu compune cântecul vieţii noastre fără un plan. Partea noastră este să învăţăm melodia şi să nu ne descurajăm pe parcursul pauzelor.

Ele nu sunt făcute pentru a trece uşor peste ele sau pentru a le omite, nici pentru a strica melodia sau pentru a schimba cheia. Dacă vom privi numai în sus, vom vedea cum Dumnezeu Însuşi bate măsurile pentru noi. Cu ochii la El, următoarea noastră notă va fi plină şi clară.

Dacă zicem cu supărare: „Nu este muzică într-o pauză“, să nu uităm că pauza face parte din cântec. Procesul este de multe ori greoi şi dureros în viaţa aceasta, şi totuşi cu câtă răbdare lucrează Dumnezeu ca să ne înveţe! Şi ce mult aşteaptă după noi ca să învăţăm lecţia!

John RuskinCategories: Personale, Studiu biblic, Teologice

4 replies

  1. Nu comentez neapărat doar ca să țin scorul, dar și mata m-ai umplut de ”invidie” (Sfântă), … Mi-ai dat o lecție de neuitat , când ai slujit la ”Agape-Church”! Ți-am mai scris eu…! Slăvit să fie Domnul! ”Școala Vieții”- se „graduează” la mormânt… – John Nicorici
    P.S. După ce te mai refaci, te-aș aborda… puțin mai privat…! Poate telefonic…!

  2. Asa e, fratele meu. Cu tine se intampla sa intelegi foarte repede si usor mult mai mult decat pot aseza eu pe hartie. Ai Duhul care a incercat sa spuna prin mine, dar iti descopera mai bogat direct tie. Te invidiez cumva si te ro sa nu te superi si sa ma ierti.

  3. Era decembrie, 1995, construiam Centrul Creștin Timișoara. ”Beneficiarul” – în pers. rev. D. Matei, m-a răsplătit cu un weekend de 3 zile la Stațiunea Herculane! Eram împreună tot timpul în afara somnului, 4 ”teologi” la un loc, cu soțiile și am vorbit… multe, strict Biblice! Un duhuleț străin a izbucnit prin gura unei soții, adresată direct soțului ei… o petardă rămasă ”neexplodată” pe acasă ! Dar dur…
    Dr. Mircea Matei, a ”poruncit”: ”tăcere totală…”! Timp de vre-o 30 minute: ”mormânt”!!!
    Faptul a dezamorsat ”bomba” care stătea să explodeze! A treia zi, pe la ora 23:00, am ajuns cu bine acasă, unde ne-așteptau copiii (pe mine 8) și Construcția Bis. Agape Tim.! Iar eu ”colecționer” de-o viață, am notat tot! Mare școală este viața! Pauza, face parte din ”cântare”! Unele traduceri ale Psalmilor, conțin nota: ”oprire”…deci oprirea nu este facultativă! Dovadă că nu e întâmplător: la Gabatha, Isus tăcea…! Așa este ”scrisă”, ”opera” Lui Dumnezeu !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: