Un spital cât o predică

Sunt la spitalul Șt. Jude din apropierea casei. Motivele sunt Covid și o pneumonie din care se poate muri f repede

Nu acesta este subiectul, ci St. Jude.

Doctoral mi-a recomandat sa nu vorbim, sa nu scriem. Minted sufocatilor o ia razna si vorbesti prostii. Nici acesta nu este subiectul. Am mai facut-o.

Vreau sa spun ceva după ce m-am gândit doua zile.

Oare de ce numai catolicii au St. Jude?

Numele Jude sau “Iuda”, laudă în limba română, a apărut in competiția dintre doua neveste pentru inima bărbatului lor, Iacob

Dumnezeu a văzut ca Iacob iubea pe Rahela și i-a dat copii … lui Lea.

Primul a fost Rubén, ca un strigat de biruință: “Iată fiu!”

A apărut apoi Simeon … Degeaba!

A aparut Levi: de data aceasta sufletul lui se va lipi de mine…

Dar Iacov iubea pe Rebecca.

Când a pus armele jos in conflictul omenesc cu rivala, Lea i-a dat celui de al patrulea un nume legat de mulțumire fata de Dumnezeu: “Iuda”, voi lauda pe Domnul.

A fost una din cele 12 seminții, cea a lui David, cea regală!

A fost suficient însă un singur nebun, un singur netrebnic să strice pentru noi acest nume: Iuda Iscarioteanul care L-a vândut pe Fiul lui Dumnezeu. Nici un roman nu și- ar mai numi azi copilul … Iuda!

Doar catolicii!!

La spitalul St. Jude.

Este singura teologie care are tăria și subtilitatea de a sublinia capacitatea răscumpărătoare a lui Isus, El însuși … din Iuda, iudeu.

Numai Isus poate scoate, in ciuda existentei unui Iscarioteanul, numele acesta din istorie, sa-l spele bine și să-l ridice pe culmile împărăției mesianice viitoare.

David va fi din Iuda.

Isus Christos va fi din Iuda.

Sfințenia va fi iar marca celor cu numele Iuda!!!

Acum mergeți și spune-ți aceasta și tuturor Evanghelicilor.

Le-o trimit eu, cel internat, cu viitor sau nu, la St. Jude.

P.S. – Ora pro nobis. Am mai multă nevoie ca oricând. Dacă voi trece cu bine am sa încerc un articol reportaj de pe puntea dintre doua lumi. Grozav!!!Categories: Amintiri, Articole de interes general, Teologice

Tags:

27 replies

 1. Ce ma bucur sa stiu ca sunteti mai bine, Dumnezeu sa va binecuvinteze foarte mult sa l onorati prin viata dvs mai mult sa puteti fi o bunecuvantare pt noi si mai departe!🙏🙏🙏

 2. DOMNUL sa va binecuvinteze.

 3. Dar Iacov iubea pe Rahela!

 4. Dragii mei. Sunt foarte trist, omenește, dar știu că voia Lui Dumnezeu e bună, plăcută și desăvârșită. Îmi plac cuvintele apostolului Pavel și acum ia-le ca din partea noastră: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine; dar, pentru voi, cei din Filipi, din America, din Romania și multe alte țări, este mai de trebuință să rămâi în trup. Ne rugăm Domnului ne-ncetat pentru voi. Să vă de-a Domnul nostru binecuvântare. Cu drag. Victor și Mihaela Tarniceriu.

  mie., 13 ian. 2021, 20:44 B a r z i l a i – e n – D a n a scris:

  > barzilaiendan posted: ” Sunt la spitalul Șt. Jude din apropierea casei. > Motivele sunt Covid și o pneumonie din care se poate muri f repede Nu > acesta este subiectul, ci St. Jude. Doctoral mi-a recomandat sa nu vorbim, > sa nu scriem. Minted sufocatilor o ia razna si vorbest” >

 5. Mare har am cu frați ca voi! Mare este Dumnezeu și frumos in copiii Lui! Domnul sa ne asculte.

 6. Ne-am rugat pentru dvs. cu biserica baptista maghiara din Crasna. Continuam sa ne rugam pentru totala insanatosire. Dumnezeu sa va binecuvinteze.

 7. Lăudat să fie Domnul!
  Ne bucură râvna care apare la orizont. Și mesajul lui Nicu Geantă, optimist, care trebuie neapărat preluat, căci în rănile Lui Isus “am fost vindecați”. Și ne pregătim, împreună, să-i și mulțumim Domnului și să-L lăudăm. Glorie Domnului! Că mi-a făcut bine, Lui Dumnezeu Glorie!

 8. Dragă frate Daniel,
  Am urmărit cu mare interes evoluția dvs în ce privește sănătatea ,ca unul care am trecut și eu prin ce treceți voi ca familie, știu cât e de greu….
  Acum, prețuim cât de mult contează să respiri o gură de aer normal, deși când am fost sănătoși am respirat normal , gândind că e o normalitate să respiri….dar normalitate aceasta o face Domnul in fiecare zi pentru noi.
  Cred cu siguranță că după ce veți ieși din spital ( noi cei care ne rugăm pentru dvs, credem cu toată convingerea că vei ieși), cred că veți prețui altfel normalitate de a respira .
  Mă rog pentru toate zilele pe care le vei respira pe acest pământ, să fie cu impact și folos, cum de altfel au fost și până acum… GBY brother!

 9. Ma bucur și eu cind am văzut mesajul scris cu mina ta. Mereu urmăream sa vedem evoluția voastră…am trecut prin ceia ce treceri voi.Domnul sa va dea vindecare deplina.

 10. Iata un reportaj (semn) ca mai este (ai) de lucru. Glorie Marețului Stapânitor!

 11. Continuam sa ne rugam pentru voi si Bethel.
  Multumim pentru mesaj.

 12. Multă sănătate și binecuvântare . Dumnezeu sa fie acolo și in momente grele sa reverse balsamul sau mangaietor.

 13. Binecuvantarea cerului vere! Ma bucur ca poti scrie cateva randuri si pentru noi. Domnul cu tine si familia ta, in mod deosebit sotia!

 14. Ne-am mai linistit putin cand v-am citit randurile scrise. Si ne-am bucurat mult. Yehova Rafa sa se atinga de intreaga familie sa va intoarceti acasa repede si total vindecati!!

 15. Dumnezeu sa va binecuvinteze frate Daniel !

 16. Reblogged this on Suceava Evanghelica and commented:
  Din spital, despre ”spital”, fără ceritutdine, doar cu dorința de a scăpa de spital.

 17. Mă bucur foarte mult de aceste rânduri! Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă dea sănătate întregii familii. Apropo al doilea e Simeon.

 18. Domnul să vă dea sănătate!
  Îndrăznesc să fac și eu ca Luther : „Îți poruncesc în Numele Domnului să te faci bine!”
  Da. Pentru că trebuie să confirmați apoi „Lăudat să fie Domnul”. Iuda nu este un nume. Ci o stare de spirit! O stare de sfințenie!
  Blessed!

 19. Frate Daniel ,
  Ce mare minune sa vedem aceste rânduri scrise de mâna Dvs. Ca și alții care va iubesc sincer și pentru care sunteți o mare binecuvântare m-am rugat fierbinte pentru Dvs și in fiecare zi am intrat pe pagina ca sa văd cum va merge. Domnul e asa bun. Credem ca va faceți bine. Așteptăm minunatele mesaje cu care ne-ați hrănit de atâtea ori.

 20. Am respirat usurata ca am vazut acest articol, slava Domnului ca ati putut scrie, ne rugam in continuare sa va vindecati si sa va intoarceti acasa!

 21. Am respirat usurata ca am vazut acest articol, slava Domnului ca ati putut scrie, ne rugam in continuare sa va vindecati si sa va intoarceti acasa!

 22. Ma rog pentru dumneavoastră fr. Daniel 🙏

 23. Am așteptat foarte mult acest mesaj scris de mâna dumneavoastră!
  Ne-am rugat pentru dumneavoastra si continuăm să ne rugăm cu toți cei care vă prețuiesc din Piatra Neamț.

 24. Multumim mult pentru gandurile frumoase! Am navigat in fiecare zi pe site-ul dvs, din dorinta de a gasi vesti despre cum va merge cu Sanatatea! Ne lipsiti mult in spatiul virtual! Domnul sa va aibe in paza si sa isi implineasca planul Sau maret! Ne rugam pentru calauzire, pentru implinirea Voiei Lui si pentru sanatate!

 25. Urmăresc evoluția situației teribile în care sunteți de când am aflat. Mă rog ca Domnul să vă scoată cu bine din aceasta încercare și sunt încredințat că Acela care a făcut atât de mult pentru o întreagă omenire, o va face și pentru fiecare persoană în parte, așa cum sunteți dumneavoastră! Fiți binecuvântat ca să puteți fi în continuare o binecuvântare, frate Daniel !

 26. VĂ IUBIM,FRATE DANIEL, SPERĂM SĂ VĂ REVENIȚI CAT,MAI REPEDE.DOMNUL FIE LĂUDAT.AMIN.MULTA SĂNĂTATE ȘI PENTRU SORA DANA,DOMNUL SĂ DEA VINDECARE.HAR ȘI PACE DE LA DOMNUL ISUS.

Trackbacks

 1. Daniel Brânzei: Un spital cât o predică – CrestinTotal.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: