Covid, necovid, dar am murit de câteva ori!

1.

Mă scufundam în întunericul unui puț fără fund, un fel de ascensor spre adâncuri, mai jos, mai adânc, din ce în ce mai spre negura neființei …

Ochii îmi erau din ce în ce mai grei și mai inutili, întorși acum spre înăuntru.

Dintr-o dată, deasupra s-au străluminat trei siluete îmbrăcate în uniforme albastre. Purtau măști și deasupra niște viziere aproape circulare. Nu li se vedeau fețele, puteau fi ceva roboți sau ființe extraterestre …

2.

Nu există Covid! Există doar o boală ciudată. Câțiva medici hiperactivi ne tot îndeamnă să ne apărăm și întărim mecanismul de imunizare împotriva acestei ciudate boli pe care nimeni nu pare să o înțeleagă.

Când apar cazuri grave, valuri veritabile de infectări, aceeași medici sar de la o resursă la alta, disperați să reducă numărul celor grav incapacitați și vai, morți. O tragedie.

3.

În ciuda tuturor tratamentelor preventive, Daniela a fost dusă la spital marți, iar eu miercuri seara, spre Joi. Sâmbătă dimineața de dinainte, după nopți cu sufocări, m-am dus la Daniela să-i spun direct: “Du-mă la spital”.

N-am apucat. A vorbit ea prima și mi-a zis: “Du-mă la spital”, iar eu n-am mai zis nimic. Pe mine m-a dus Marius, ginerele nostru seara. După două triajuri superficiale și doua radiografii greșite ne-au trimis acasă fără tratament. Era sâmbătă seara târziu; 2 Ianuarie 2021.

Miercuri seara mi s-a blocat respirația aproape total. L-au sunat pe Dr. Dan Buda și el a cerut să mă vadă pe telefon. Eram albastru. “Dan, eu mor”, am bâiguit.

“Chemați repede Salvarea!”

Mi-au pus pe traseu oxigen. Respiram foarte greu. La spital, cel care m-a dus înăuntru de la Salvare era român. “Frate Branzai, ce-i rău?” Nu puteam vorbi, iar el o fi crezut că nu-l recunosc. “Știți eu cu fata lui Burtea …” Ar fi trebuit să știu mai clar, dar atunci nu știam.

A stat preț de câteva secunde, suficient să-mi arate cu mâna spre o cameră: “Acolo a murit deunăzi Nicu Păulescu.”

“Îl știam de-o viață, am zis eu: “Și ce om grozav a fost Păulescu!”

“Eu vă las acum și plec, că am pe altcineva.” Și s-a dus lăsându-mă cu imaginea locului unde a murit Nicu. Începuse dintr-o dată să miroasă urât acolo.

A urmat o radiografie și confirmarea că amândoi plâmânii mei au ieșit complet albi. Eram grav. Respirația era blocată chiar și atunci când o presau cu mult peste parametrii admiși de oxigen. M-au lăsat suspendat în limbo și nici până azi nu știu cine m-a salvat blocând calea mea spre teribilele saloane de intubarea pe ventilator.

Plecaseră toți, dar cu mine nu știau să mă mai ducă la un etaj de sus s-au să mă lase acolo la demisol. Doctorul de sector s-a aplecat peste mine și mi-a spus: “Va trebui să te pun pe respirator. Mâine vom încerca sa te scoatem, dar sunt șanse mici. Cu cine să vorbim mâine dacă te lăsăm pe aparat sau nu?”

Daniela era deja internată. Eu murisem pe jumătate ca Păulescu. Am îngânat cu ochii închiși: “Cu fata mea”!

Fără altă precizare. În inima mea pe fiecare din ele le cheamă ”fata mea”.

4.

Eram singur pe targa mecanică și așteptam. În inima mea plecasem însă. Nu venea însă nimeni să mă ia. Dumnezeu nu are doar oameni cu lacrimi, ci și cu mâini și picioare. Nebănuit de mine, se dădea o luptă încrâncenată. Unii observaseră numele meu românesc și întrebaseră alți români din spital. Alți români de afară căutau tocmai omul cu numele acela.

Rezultatul a fost că m-au scos de la demisolul de respiratoare și m-au mutat sus, la cei cu șanse foarte mici de tratament. Eram deja rece la toate acestea. Plămânii mei mă trăgeau spre inconștiența celor care se sufocă. Teribilă experiență.

5.

În prima lui vizită printre paturi, șeful departamentului a spus ca să-l aud și eu: “Pe ăsta de ce l-ați mai adus? Nici cu aparat nu rezistă până dimineața. E ca și mort”.

6.

Nu știu dacă alții s-au târguit cu Dumnezeu ca David (ce câștigi? te poate lăuda locuința morților?” sau au bocit ca Ezechia (Isaia 38:10). Mi-au murit 3 colegi anul acesta. I-am avut in spital pe prietenii mei din Suceava: Daniel Grigoriciuc și Catalin Miron… Le-am ascultat mărturiile …

Eu am fost luat prea repede ca să am reacție. Eram resemnat și năucit. Știu că m-am rugat și am cerut să stau de vorbă cu fiecare. Am început cu Tatăl:

“Tatăl meu, tăticul meu, tu le-ai făcut pe toate, dar n-ai nevoie de niciunul. Le dai o formă, un scop, o lucrare și apoi le scoți din ființă. E ceasul meu? Accept cu plăcere. Dacă este însă o explicație și vrei să vorbești cu mine în glas auzit! Spune ceva. Te ascult. “

Am trecut apoi la Fiul și i-am spus: “Ești Mirele meu și nu-mi vei face niciodată ceva rău. E vremea mea? Mă iei acasă?”

Am trecut apoi la Duhul Sfânt: “Tu ești cu noi pe pământ și noi suntem în tine. Ne-ai născut la viață. Ne-ai spălat, ne-ai înnoit. Ne-ai dat darurile vieții noi ca să facem lucrarea ta. S-a terminat pentru mine?”

Întuneric și tăcere. O tăcere caldă și o îmbrățișare binevoitoare. Și atunci am mai murit odată. Nu mai aveam aer.

7.

Au trecut câteva zile și am fost așezat într-un salon cu Daniela, soția mea. Ne târam amândoi neputințele. Știu că n-o vedeam și nu-mi putea vorbi. Eram doar două trupuri triste și suferinde.

Între-una din nopți am auzit-o pe asistenta strigând ca apucată la mine: “Respiră! Respiră!” (Breath! Breath!)

Mă sculasem ca omul noaptea să facă pipi la urinalul de plastic și pornisem toate aparatele. Înghețasem cu plămânii blocați. Eram fără suflu și femeia îmi țipa să nu mor. M-am pierdut de tot. Mi s-au dezlegat legăturile intestinelor și am făcut peste tot pe jos. Mă clătinam ca un om fără aer. Pierdusem masca de oxigen și intrasem în șoc. Muream, dar peste toate muream de data asta și de rușine. “Respiră, respiră!” Eu stam ca prostul cu ochii în pământ. Daniela mi-a spus că striga și ea, dar eu nu știu nimic. Până la urmă, asistenta mătăhăloasă s-a aruncat asupra mea, a scos o injecție de plastic și mi-a înfipt-o. M-am liniștit. Nu m-am mai zbătut după aer. M-am simțit îmbrățișat de ceva cald și bine. Dacă asta înseamnă să mori e tare bine așa…

8.

Doctorii spun să nu vorbim nimic despre stările astea. Mintea n-a rezistat la șocuri și rămânem cu tulburări. Este ca după un maraton. Singurul lucru ce trebuie să-l faci este să te odihnești, să te odihnești și să taci.

În asfixieri, mintea intră uneori într-o stare de vrie. Aș fi putut scrie zeci de cărți în fracțiuni de secundă. Alteori mintea îngheață, devine imobilă, obsedată cu ceva, dictatorială, obsedant de încăpățânată. Am fost și așa și așa. Luptând nopțile, amestecând zilele …

Și halucinațiile, halucinațiile alea despre care nu voi avea curajul să vorbesc vreodată … Tot timpul este cineva! Umbre de aici. Umbre de dincolo. Umbre bine definite. Umbre parcă fără forme. Șoapte, mereu șoapte, din stânga, din dreapta, din spate, din față, de pretutindeni, de nicăieri. Fata mea cea mare, Christina, imi promite un aparat care să mascheze zgomotele de spital. Bineînțeles că îl refuz imediat. În spital, zgomotele sunt semne de viață! Liniștea, tăcerea este mult mai înfricoșătoare.

Ești întotdeauna cu ele, dar nu le poți fi spectator. Trebuie să ieși la patrulare pe puntea dintre cele două lumi.

9.

În cea mai neagră prăbușire ne-au vizitat cei trei mascați. Ne priveau de sus, dar mi-era imposibil să-i recunosc din cauza măștilor. Erau trei tineri pentecostali care lucrau la spital. Intraseră în costumele lor de protecție. Mă știau bine și glumeau. S-a prezentat fiecare. Pe unii îi știusem de mult. Pe altul îl cunoșteam pentru că venea vinerea seara după cărți și studii. “Eu mai mult după fete și m-ați pus pe fugă…”

Gavriloni Dan, Cornell Coca și Toth Christian.

A fost seara care a oprit căderea în gaura neagră fără fund. Cu asemenea aliați aveam șanse de scăpare. Au stat până ce au scos teama din întunecimea mea. La plecare i-am pus să-mi promită o viitoare poză fără mască. “Dacă voi sunteți aceea înseamnă că eu sunt tare bătrân …”

Mi-au promis ca vor fi pe prima bancă atunci când mă voi întoarce la biserica plină să predic. Asta, o știau și ei, nu va fi prea curând, nu va fi prea curând. Atacul acesta este menit să mai rămână cu noi o vreme.

10.

Dintre cei trei musafiri, Christian Toth, cel mai tânâr este și cel mai afectat. Ultima lună a adus un val de infecții noi, iar cazurile de la spital au sărit de la 15 la peste 200, cu perspectiva peste 250. Mulți sunt din bisericile noastre. Mulți sunt dincolo de posibilitatea de ajutor, iar el nu mai e sigur că de asta și-a ales meseria în viață. Se simte ca un doctor condamnat să participe la înmormântări în cimitir. Sâmbătă și duminică I-a cerut Domnului măcar două victorii, două nume ale căror parametrii să nu mai scadă periculos, numele celor din familia Branzai.

Domnul e bun. I-a dat cel puțin încă unul. Pe fratele Crâsneanu, care în ciuda vârstei de 71 de ani și a doi plămâni prăbușiți a scăpat de spital și este acum acasă.

Doamna doctor Naomi Buda a lansat și ea o chemare la credință. Cere public nimic mai puțin decât o izbăvire de proporții biblice.

11.

Sunt încă în spital. Uneori e bine, alteori intru iar în panică. Am murit de prea multe ori ca să fie altfel. Doctorul mi-a spus: “Nu scrie! Nu-ți va face bine. Te târăști înapoi. Nu vor înțelege. Boala asta e tare grea și păcătoasă. La unii rămân sechele toată viața … Pe fișa ta scrie acum și cardiac. Bine-ar fi să fie doar ceva temporar”. Amin.

Azi mă învăța cineva că mintea noastra este mică, dar teribil de puternică, cu o extraordinară cameră de amplificare. Dacă îi aducem aminte de ceva, ea crede că acum se întâmplă! Când o umplem cu o amintire rea ia foc de parcă totul s-ar petrece instantaneu. Atunci se instaurează “panica” paralizantă! Trebuie să o păcălim și să ne gândim la ceva foarte frumos din memorie și ea crede că și aceea se întâmplă acum.
Va trebui să umblăm la sertarele cu amintiri frumoase, la ziua celei mai mari bucurii, la nașterea unui copil, la ceva trăit frumos cu Dumnezeu. Cred că de aceea scria David așa de mulți psalmi și se regăsea în ei mai târziu. Cheia panicii s-ar putea să fie în mâna noastră și noi nu știm s-o folosim.

12.

Fuiorul puternic al profețiilor

Ieri noapte n-am dormit deloc. Fără motiv. Lumea interioară nu depinde decât rar de lumea de afară. Mi-am adus aminte însă de o funie de aur, de o sfoară a labirintului și vreau să duc răsturnarea asta a mea până la capăt. Poate că este un capăt bun și o voi scoate spre lumină.

Pavel îi aduce aminte lui Timotei despre fuiorul trainic al profețiilor

“Porunca pe care ţi-o dau, fiule Timotei, după prorociile făcute mai înainte despre tine, este ca prin ele să te lupţi lupta cea bună” – 1 Timotei 1:18

Profețiile sunt din titan! Cine ar fi angajat un tânăr slab ca Timotei în lucrarea creștină? Care a fost secretul reușitelor lui? Răspunsul: O profeție!


De câteva ori mi s-a întâmplat să vină la mine persoane care au avut vedenii pentru mine. Nu vi le pot spune pe toate, dar am să consemnez aici câteva:

Pe când Christina ( pe atunci singurul nostru copil) avea cam doi anișori, medicii au diagnosticat-o cu o boală rară. Ceva cu ,,purpura“, dar nu mai știu precis cum îi spunea. I se umflaseră picioarele și apăreau mici erupții de sânge pe piele. Totul urca din ce în ce mai sus pe piciorușe. Medicii ne-au spus că boala n-are leac și au băgat-o în spital pentru studiu, iar pe noi ne-au pus să semnăm că dăm voie multor doctori care nu mai văzuseră așa ceva să vină s-o vadă. Daniela a rămas cu ea în salon, iar eu am plecat cu mașina spre un complex de apartamente unde locuiau câteva familii de români. Eram dărâmat. Așteptasem să avem copil cam cinci ani după nuntă. A venit ca un semn ceresc atunci când nu ne mai așteptam. Fusese concepută în România, trecuse în burtica mamei prin Italia și se născuse în Detroit, Michigan, pe 28 Decembrie 1982. Nu-i de mirare că ne lipisem tare mult de ea și o vedeam acum cum ne scapă printre degete. Se juca în pătuț, râdea și nu înțelegea de ce nu o luăm să plecăm acasă. Pe drum, am pornit involuntar ștergătoarele de parbriz. Mi-am dat seamă însă că nu plouă. Nu vedeam din cauza lacrimilor.

Când am ajuns, ne-am adunat la familia lui Viorica și Doru Grădinaru mai multe persoane și ne-am rugat pentru Christina. N-am să uit niciodată oamenii aceia și rugăciunile acelea. După un timp, sora Pașaboc, una din cele cu care ne rugasem împreună, a dispărut dintre noi. N-am știut unde s-a dus și nici n-am dat importanță faptului. Am continuat să mă las mângâiat de mângăierile celor ce mă iubeau.
Sora a revenit însă cam după zece minute. Era foarte bucuroasă, cu ochii lucind și cu vocea foarte sigură. În mână strângea la piept o Biblie. ,,Fiți liniștiți că totul se va termina cu bine! M-am dus să mă rog singură și să-L întreb pe Domnul ce va fi. Am avut o vedenie și Domnul mi-a spus că fetița se va face bine.“

Bineînțeles că n-am fost prea baptist ca să mă agaț disperat, ca unul care se îneacă, de paiul acelei vedenii. A doua zi am plecat înapoi la spital. Doctorii ne spuseseră că boala va urca treptat din ce în ce mai sus, va afecta rinichii, apoi ficatul și când va ajunge la plămâni și inimă … se va termina totul.

Am găsit-o pe Daniela jucându-se cu Christina. Medicii o priveau grijulii și mirați. Erupțile se ridicaseră într-adevăr pe piciorușe, dar nu depășiseră nivelul rinichilor, de parcă cineva le-a blocat acolo. ,,Sunt șanse“ ne-au spus ei, dar este mult prea devreme să ne pronunțăm. Nu știm încă …“
Ei nu știau …, dar eu știam deja. Aflasem din ,,altă parte“. Nu cred că mai trebuie să vă spun că sora Pașaboc și familia ei au rămas pentru noi ceva scump și drag, ca un far care ne-a luminat într-o noapte cu o furtună teribilă și ne-a condus cu bine în portul speranței.


Pe 11 Iulie 2018, în zile când analizele mele medicale îi îndemnase pe mulți la rugăciuni de mijlocire, Daniel Mangeac, gazda și prietenul meu din Idaho, el însuși un foarte bun păstor de suflete, mi-a spus să-l sun pe Joe care are să-mi comunice o vedenie din partea Domnului:

,,Nu vă cunosc personal, dar ne-am rugat în grupul nostru de aici pentru dumneavoastră. A doua zi, așa cum stăteam la servici în fața mașinii la care lucram am avut o vedenie cu dumneavoastră. V-am văzut fața. Aveți părul negru și purtați ochelari. Aveați și o barbă neagră, care s-ar putea să nu fie reală, ci doar un semn de înțelepciune. V-am văzut urcând pe costa unui munte. L-am întrebat pe Domnul ce înseamnă lucrul acela. El mi-a spus că muntele simbolizează ascensiunea dumneavoastră spirituală și o încercare prin care veți trece. Faptul că erați doar pe la jumătatea urcării înseamnă că veți mai trăi, că sunteți doar pe la jumătate și nu s-a sfârșit. Cum vă priveam, barba s-a făcut din neagră în gri, semn că veți crește în înțelepciune. Și încă ceva, mi s-a spus să postiți trei zile ca să aveți biruință.“

(Păstrez pentru voi poza mea cu barbă din spitalul zilelor acestea)

Anul acesta am pierdut luptei cu acest flagel trei păstori colegi de promoție: Mihuț Mihai, Morar Aron, Lăpugeanu Alexandru, plus cel mai îndrăgit dintre profesori, Vasile Alexandru Taloș. Colegii se întreabă dacă este rândul meu. Viitorul imediat va arăta decizia Domnului. Încă toate alternativele sunt posibile.

Nu sunt singurul trecut prin experiența aceasta. Am mulțumirea că mi-am găsit tovarășii de drum, iar mărturiile noastre îi pot pregăti și pe alții. Iată primele reacții:

Dragă frate Daniel,
Am urmărit cu mare interes evoluția dvs în ce privește sănătatea ,ca unul care am trecut și eu prin ce treceți voi ca familie, știu cât e de greu….
Acum, prețuim cât de mult contează să respiri o gură de aer normal, deși când am fost sănătoși am respirat normal , gândind că e o normalitate să respiri….dar normalitate aceasta o face Domnul in fiecare zi pentru noi.
Cred cu siguranță că după ce veți ieși din spital ( noi cei care ne rugăm pentru dvs, credem cu toată convingerea că vei ieși), cred că veți prețui altfel normalitate de a respira .
Mă rog pentru toate zilele pe care le vei respira pe acest pământ, să fie cu impact și folos, cum de altfel au fost și până acum… GBY brother!Categories: Amintiri, Articole de interes general

Tags:

52 replies

 1. Tulburător, 💞 Domnule Brânzai avem nevoie de Dvs. 💞 Vă dorim însănătoșire completă💞 și grabnică. DOAMNE AI MILĂ ÎN NUMELE DOMNULUI ISUS HRISTOS IARTĂ-NE ȘI TE ÎNDURĂ DE NOI PĂCĂTOȘII.
  💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞

 2. Harul, Pacea (deci ŞI Sănătatea) să vă fie înmulţite!
  În timp ce alţii vi se roagă pentru vindecare, dumneavoastră bucuraţi-vă pentru „” examinare” ’-purificare… Duminica seara v-am visat că traversaţi (încălţat cu rotile zburătoare) strada printr-o zonă interzisă. Deşi alerga politia-mortala după dv, nu v-a prins, decât doar că v aţi pierdut rotilele de la piciorul drept; chiar astfel- tot zburaţi… probabil, cu gândul la slujbaşul I. Ton, Demeter şi mulţi alţii… inclusiv la Hristos –care ne tot îndeamnă: NU VĂ TEMEŢI… Să nu uităm niciodată că Dumnezeiasca lui putere ne-a dăruit tot… AMIN

 3. Iubite frate Brinzei.Am auzit astazi la biserica Agape cind pastoru Avram Berghian a spus despre dumneavoastra si sotia ca sunteti bolnavi si ne-am rugat cu toata biserica pentru insanatosire…apoi am primit de la sora mea Maria si sotul ei Chris mesajul ce l-ati tranzmis din spital.Citindu-l cu atentie ne-am mirat cum Domnul v-a calauzit si au fost alaturi de dumneavoastra chiar si prin personalul spitalului.Domnul fie laudat pentru aceasta.Continuam sa ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa desavirseasca vindecare ce a ainceput-o si sa aduca roade chiar si din “Valea umbrei mortii” prin care ati trecut.Noi suntem Uta si Nelu Matasaru din Portland si ne-am cunoscut in casa fratelui Wurimbrand in perioada cind ii ingrijeam.Dumnezeu sa va binecuvintaeze cu putere in frumoasa lucrare ce o faceti ca sa continuati a fi un far catre cer pentru multi.Cu toata dragostea in Domnul: familia Matasaru din Portland OR.

 4. Ma rog dar Domnului ca El sa aduca o izbavire totala… Dupa toate cite ai povestit,pentru mine cred ca cel mai bine ar fi sa taccc… cum au facut prietenii lui Jov la inceput…
  Pot sa spun doar ca iar Dumnezeu n-ea dat o lectie de viata adevarata prin tine…Viata adevarata are mai multe aspecte ,pe care le putem percepe numai prin Putere Lui…
  Cred ca inca este nevoie de tine ,si ma rog Domnului sa te las printre noi…
  Te astept iar pe la Viena…

  Lica Tofan

 5. Frate Daniele si sora Dana pentru noi cei din Rep.Moldova sinteti un model de urmat….ne-am rugat cu intrega Biserica pentru fam.dumneavoastra ca Bunul Parinte sa se indure in momentele acestea de fam dumneavoastra si ne bucuram mult sa auzim de insanatosirea dumneavoastra si de Marele Minuni a le Lui DUMNEZEU !!!AMIN

 6. Si eu va appréciez, sunteti un om à lui Dumnezeu deosebit, am ascultat unele din predicile dvs, mereu am avut ceva de invatat. Foarte uimita am fost de ce ati experimentat dar va doresc ça Domnul Isus sa va intareasca si sa va poarte de grija. Amin.

 7. Te salut Dane și îți doresc tie si soției tale însănătoșire și binecuvântari din partea Domnului!

 8. Frate Cotrau, ce surpriza!
  Mulțumesc in Numele Domnului

  Sunt zile neașteptate de încercare. Știi zicala cu cel ce fugea de … și s-a închis in casa cu …
  Nu știu de unde am luat virusul, dar e rău și greu. Acum, ca a trecut un răstimp, am scăpat puțin la nădejde.

  Mulțumesc pentru preocuparea fata de familia mea. Daniela ascapat mai ușor. Este mare bucurie sa nu o știu și pe ea la spital

  Domnul sa te rasplateasca

 9. Pace frate Daniel. Vestea despre boală și spitalizare m-a întristat. De zeci de ani te am pe lista de rugăciune împreună cu familia și biserica. Acum rugăciunile au fost mai dese. Mulțumesc Domnului că sunteți pe drumul cel bun. Slavă Domnului. Continui să mă rog împreună cu soția pentru voi. Împreună cu tatăl tău a-ți fost model pentru mine. Prin blog și unele cărți de ale tale, nu doar eu ci și alții au fost binecuvântați de Domnul Isus prin mesajele pe care le-am transmis. “Mare este Domnul în Sion”. Vă iubim și ne rugăm.

 10. “CAND SATAN TE LOVESTE, IAR NECAZUL TE ACOPERA PRECUM UN VAL, TU TREBUIE SA TE AGATI DE ADEVARURILE LUI DUMNEZRU. ELE CONSTITUIE ADAPOSTUL TAU IN ORICE FURTUNA CARE MUGESTE. SUNT VREMURI CAND CEL NEPRIHANIT ESTE CHEMAT SA SE INCREADA INTR UN DUMNEZEU INDEPARTAT.”CINE UMBLA IN INTUNERIC SI N ARE LUMINA, SA SE INCREADA IN NUMELE. DOMNULUI(ISAIA 50:10).” CHIAR DACA MA VA UCIDE, TOTUSI VOI NADAJDUI IN EL (IOV 13 :15).ESTE NEVOIE DE O CREDINTA UMILA PTR CA UN SUFLET SA MEARGA INAINTE, IN VREME CE SE PARE CA DUMNEZEU ISI ARUNCA IMPOTRIVIRILE PRECUM NISTE SAGETI OTRAVITE. ACESTA ESTE UN LUCRU DIFICIL SI VA TESTA CURAJUL CRESTINULUI. “WILIIAM GURNALL

  SUNT O SORA CARE SE ROAGA PTR DV SI SOTIA DV. MASURA INCERCARII PRIN CARE TRECETI ESTE MASURA BINECUVANTARILOR PE CARE LE ATI PRIMIT SI PE CARE LE VE TI PRIMI. LUPTA GREA NU ESTE PTR ORICINE CI ESTE PTR CEI CARORA LI S A DAT MULT. DE ACEEA VI SE CERE MULT. NICI UN FIR DE PAR NU CADE FARA VOIA DOMNULUI. DOMNUL A BIRUIT PE SATAN PRINTR O ASCULTARE TOTALA DE TATAL. CHIAR SI CAND A ROSTIT “TATA, TATA, PTR CE M AI PARASIT?”. BISERICA LUI DUMNEZEU, IN ACESTE VREMURI DE SFARSIT ESTE INCERCATA. SI EU CU FII MEI AM TRECUT PRIN COVID. SUNT VREMURI IN CARE MESAJUL DOMNULUI ESTE SA NE TREZIM. DIN OBISNUINTA, DIN RELIGIE, DIN INIMA IMPARTITA… DOMNUL NE IUBESTE SI NE CERCETEAZA PTR CA SUNTEM AI SAI SI NU PUTEM INTRA ORICUM IN IMPARATIA SA. DOAR 5 FECIOARE, CELE INTELEPTE, VOR FI RAPITE!
  SA MEDITAM TOTI LA ACEST LUCRU. SUNTETI UN OM CUNOSCUT PTR CA DOMNUL VA FACUT CUNOSCUT. ACUM VA AFLATI IN CUPTOR. DAR NU SINGUR, CI CU MULTI ALTI FRATI, IMPREUNA CU DOMNUL CARE NU VA LASA SA VI SE ARDA HAINELE. FITI TARE INCREZATOR IN EL. FIE CA TRAIM FIE CA MURIM NOI SUNTEM AI LUI! SI LUPTA TREBUIE DUSA PANA LA CAPAT ORICE AR FI, CU DEMNITATE SI CURAJ. DOAR CELUI CE VA BIRUI I SE VA DA CUNUNA! DOMNUL VA VA INTARI SI VA VA SPRIJINI, SI VA FI CU DV PANA LA CAPAT, PANA VE TI SI VOM INALTA STEAGUL BIRUINTEI. UNDE? PE CEL MAI INALT VARF! FITI BINECUVANTAT FR SCUMP IN DOMNUL!

 11. Draga frate Daniel,
  ceea ce ați trecut Dvs ,întrece imaginația ,viSurile și orice ar putea descrie suferința umană …….
  Nu mi-am putut imagina ca un om poate avea asemenea suferințe datorită acestei crunte boli .Am auzit de caZuri depresive neobișnuite dAtorita acestui virus, cazuri reale dar “cuptorul de foc ” prin care ați trecut e de neimaginat.In continuare ne rugam pt Dvs și sora Dana.
  DUMNEZEU ,El merita toată slava pentru ca aveți zile!
  Cine sunt eu? Un consătean de -al lui Morar A,care am fost botezzat de Fr Talos V acum 43 de ani alături de alți 35.
  Nu încetam sa ne rugam pentru Dvs .
  Frate in Hristos ,Nicolae .

 12. Draga frate Daniel,
  Prin ceea ce ați trecut Dvs ,întrece imaginația ,viSurile și orice ar putea descrie suferința umană …….
  Nu mi-am putut imagina ca un om poate avea asemenea suferințe datorită acestei crunte boli .Am auzit de caZuri depresive neobișnuite dAtorita acestui virus, cazuri reale dar “cuptorul de foc ” prin care ați trecut e de neimaginat.In continuare ne rugam pt Dvs și sora Dana.
  DUMNEZEU ,El merita toată slava pentru ca aveți zile!
  Cine sunt eu? Un consătean de -al lui Morar A,care am fost botezzat de Fr Talos V acum 43 de ani alături de alți 35.
  Nu încetam sa ne rugam pentru Dvs .
  Frate in Hristos ,Nicolae .

 13. frate Daniel si sora, Harul si pacea ne-au fost inmultite.
  Eu si sotia ne-am pazit (zicem noi) un an intreg, insa in decembrie ’20 ne-a prins si pe noi “urata gripa chineza” (vers.Trump). Indopati zilnic, inca din vara cu vitamine C, D si Zn, am trecut ceva mai usor peste aceasta “boala”.
  La noi (peste tot in Detroit) s-a citit numele dv. pentru rugaciuni; un Detroit intreg s-a rugat pentru dv..
  apoi, citind aceste randuri ma gandeam la superba “Chemarea intelepciunii” si la faptul ca probabil se actualizeaza, un fel de revizuire prin traire “inchis intr-o camera…”.
  Domnul in bunatatea Lui, si pentru ca se aliniaza voii Lui, asculta rugaciunile sfintilor. El sa va de-a sanatate deplina atat trupeste ca si duhovniceste, ca mai apoi sa poti/puteti continua plin/i de putere, calauzire si reusita intru lucrarea cerului.
  Multumim pentru puterile adunate intru destainuirea trairilor de mai sus.
  Multumim Doamne, harul si pacea Ta, ne sunt indeajuns!

 14. Imi aduc aminte ca eram de ceva vreme in Michigan.In anul 2014 am aflat ca o sa veniti in Detroit la o conferinta si strangere de fonduri pentru misiune.
  Am asteptat toata ziua sa cobor de pe acoperis unde munceam si sa ma duc sa aud cum predicati si sa va cunosc personal.
  Fara sa stiu m am asezat la masa unde urma sa va reocupati locul.
  Am folosit timpul acela sa va intreb despre eroii credintei romani pe care ia ti cunoscut personal.
  Am ramas uimit cata rabdare si atentie ia ti acordat unui strain si totusi simteam ca va cunosc de o viata.
  Ce n am reusit sa va mai spun atunci o spun acum, noi tinerii slujitori avem nevoie pe langa carti si predici de exemple. Si acum sunteti un exemplu si cred ca veti fii in continuare si am nadejdea ca veti reveni sanatos.
  Va intorc inapoi de aici din Romania imbratisarea de atunci din Sua, impreuna cu rugaciunea mea.

 15. DOAMNE AJUTĀ,DOAMNE DĀ IZBÂNDĀ 🙏❤️🕊
  Anul 2021 este anul cu ungerea si duhul lui DANIEL.
  TATA FACE RESETARE DIVINĀ sau RESTAURARE chiar si prin COVID pentru cā toate situatiile lucreazā spre binele celor ce iubesc pe DUMNEZEU . Am trecut prin aceastā experientā si-I multumesc SFINTEI TREIMI pentru colaborare 🙏🙏🙏
  Vā apreciem si vā susținem în rugāciune DANIELA & DANIEL BRÂNZAI pe ZOOM 9174570377 PAROLA 777 .
  Grupul RUGĀCIUNE FĀRĀ FRONTIERE❤️🙏🕊🙋
  DOAMNE AJUTĀ,DOAMNE DĀ IZBÂNDĀ 🙏❤️🕊

 16. Lăudat fie Domnul, frate Danie!
  Sunt o soră din Constanța, din biserica penticostală și ne rugăm pentru dumneavoastră si pentru sora Daniela. Am aflat de ceva timp despre boala prin care treceți de pe CreștinTotal.ro. Domnul să vă întărească și să vă bucure cu viață pe pământ până la venirea Sa!
  Glorificat să fie Domnul! L-am cunoscut pe Domnul Isus ca Medic Suprem pe un pat de spital, la o rezervă, în miez de noapte. Născusem fetița noastră în București 1984, am avut o operație, apoi iarăși o intervenție, infecție de la fire care a rezultat în septicemie. Doctorii pământești nu mai aveau ce să-mi facă și m-au dus într-o rezervă, ca să nu mai țip de durere și să deranjez celelalte femei din salon. Eram îndurerată fizic, dar mai mult spiritual, apăsată de întristare pentru că aveam copilul la vecini, soțul îmbarcat și mama operată de hematon cerebral la Iași. Eram atât de singură și mă rugam Domnului, dar atunci credeam că El este Sus și eu jos, departe… și chiar eram departe de Domnul. Dar L-am strigat în durerea sufletului meu și El (care avea un plan cu mine) a venit la patul meu și mi-a zis: “Viața ta pe acest pământ s-a terminat, trebuie să pleci”. Eu m-am rugat: “Doamne, nu mă lua, că dacă Tu nu mă vei lua, și copilul meu nu va rămâne orfan, eu mă voi pocăi”. La secundă S-a atins de mine și din acel suflet pe marginea gropii, am fost salvată de la moarte( fizic și spiritual). Mărit fie Domnul în veci! Dimineața doctorii s-au speriat văzându-mă în picioare, mergând și spunând că vreau acasă. Speriați au zis: “Ce-i cu tine femeie?” Duhul Domnului îmi zicea: “spune-le că Eu Te-am vindecat”, dar eu nu puteam atunci spune, însă….acum spun tuturor că Isus Hristos este Calea, Adevărul și Viața.. “când strigă un nenorocit, Domnul aude și-l scapă din toate necazurile lui” (Psm 34:6). Glorificat să fIe Numele Domnului! El veghează asupra dumneavoastră și a tuturor celor ce Il strigă! Fiți mult binecuvântat și harul, mila și îndurarea să fie cu dumneavoastră și familia în veci! Amin!

 17. SLĂVIT SĂ FIE DOMNUL ISUS, ADMINISTRATORUL VIEȚII, MEDICUL SUPREM, MÂNTUITORUL, STAPANUL SI BUNUL NOSTRU PĂSTOR care a fost cu voi si in această vale a umbrelor morții, pe care iata, ca ai transformat-o deja intr-un mesaj care aduce multa lauda Domnului, prin atâtea marturii de mari izbăviri ! Sunteti iubiti de multi frati si surori, si sunteti iubitii Domnului !!! Ne rugam, multe surori, din Arad, din Ploiesti, si multumim Domnului pentru îndurarea Lui cea mare prin care El intervine si aduce vindecare, dupa Voia Lui cea Sfanta !!! Domnul Isus sa va însotească si sa va binecuvanteze ! Cu dragoste din Dragostea Domnului, sora Mariana Bîc, Arad, si in numele multor surori care va poarta in rugaciune !

 18. De cand am aflat, (si am aflat de la inceput), ne-am rugat pentru voi in familie si in bisericile din Bocsa si Caras Severin. Am trecut si noi pe drumul acela dar nu am ajuns deloc asa departe…a fost suficient totusi pentru a intelege cate ceva. Acum voi sunteti o veste buna si pentru noi si continuam sa ne rugam Domnului ca sa va dea izbavire deplina… Personal cred ca Stapanul mai are de lucru pentru tine. In ultima vreme am inceput sa folosesc un salut mai putin “spiritual” dar totusi biblic: Fiti sanatosi!

 19. Pace frate Daniel.
  Am citit mărturia dumneavoastră. Domnul sa fie laudat ca a hotărât sa va țină in viața. Cum ați scris, unii au plecat la Domnul, alții s-au vindecat.
  Doresc doar sa spun ca eu cred ca Domnul are un plan diferit cu fiecare din noi. In toamna lui 2019, cu citeva luni înainte de a începe boala cu acest virus, Domnul mi-a arătat intr-un vis ca va veni o furtuna foarte puternica, dar Domnul ma va păzi pe mine și casa mea. Și așa s-a și intimplat. Domnul ne -a păzit și ma va păzi de acest virus. Intr-o noapte am visat ca cineva îmi șlefuia dinții, chiar dacă erau buni. Am întrebat de ce ii șlefuiește? Mi-a zis: “Ca sa fie și mai buni”. Pe unii ne șlefuiește intr-un fel, pe alții in alt fel. Fiecare cu crucea lui. Doresc doar ca Domnul sa va ajute sa înțelegeți de ce a trebuit sa treceti pe aici si sa va șlefuiască in felul acesta.
  Domnul sa va binecuvinteze și sa va dea sănătate.
  Gatia Szongot, Danemarca

 20. O marturie puternica !!! Va dorim multa sanatate si mult har in slujirea pe care o aveti! Multa binecuvantare!

 21. Frate Daniel,
  Ma bucur enorm de mult sa aud ca mergeti inspre bine atit dumneavastra cit si sotia. N-eam rugat pentru dumneavastra personal si cu biserica rascumparata din New York pastorita de Fratii pastoriI: Levi Marian, Ionel Teudan si Costel Cristea.
  Am fost si noi bolnavi cu intreaga familie, eu find in stare mai grava dar Dumnezeul oricarei indurari sa indurat si de noi si n-ea restaurant sanatatea fizica. In Schimb mama mea a fost intubata si dupa o lupta de citeva zile a plecat la Domnul si Mintuitorul ei personal in Numele caruia si-a pus toata nadejdea si increderea. O cunoasteti din comunicatile de pe blog. Este Mami Solomica Buzangia care a scris cartea de poezii “Versuri din Inima”. (Ne lipseste enorm de mult)
  Dumnezeu sa va binecuvinteze incontinoare, pe dumneavastra si intrega familie.
  Emanual.

 22. Draga Daniel, m-am rugat impreuna cu sotia mea in mod special pentru tine si sotia ta Daniela, cand am aflat ca sunteti la ATI. Noi va pretuim foarte mult, pentru mine personal – voi fiind o parte din adolescenta mea! Ti-am scris si tie , cat si multor prieteni (dar nu cred ca ai apucat sa mai citesti mesaje) sa faci garara cu sare sau cu apa oxigenata in mod constant, caci acest virus este omorat de sare imediat.(deci nu e cine stie ce virus, asa cum se exagereaza in mass-media (ca sa paralizeze oamenii de frica), ci este un virus de tip gripal un pic mai contagios si mai agresiv/mortal decat celelalte virusuri, cam atat). Insa acum nu cred ca mai ai nevoie de gargara cu sare, esti deja imunizat pentru un lung timp (si tu si Dana), asa cred. Trebuie sa stie toata lumea totusi ca nu masca ne ajuta (sau prea putin), ci preventia inmultirii virusului in corpul nostru ,prin dezinfectia constanta a gatului cu aceste mijloace la indemana oricui, despre care presa cea cumparata si aservita nu ne spune nimic..
  Ili multumim pentru randurile de mai sus, ne-ai ajutat sa vedem destul de clar, prin ochii tai, cum apare moartea, cat de hidoasa si neagra este, dar si ca speranta, credinta, ajutorul fratilor inseamna mult, dar mai ales – aceasta “targuire cu Dumnezeu” (la care am apelat si eu de cateva ori in viata, in clipe de rascruce)… .
  Va salutam cu drag, Eduard si Anca Teodorescu

 23. Draga vere,
  traim zile deosebite in care nici unul dintre noi nu stim si nici nu ne dam seama cat de aproape suntem de plecare. Toti suntem pe peron astaptand trenul, insa unii cred ca am mai mult timp la dispozitie. Ma bucur sa aud marturia ta. Lucrez in ER si testez sute de persoane pentru Covid in fiecare luna.
  Nu te descuraja de comentariile unora care inca nu stiu ca au ajuns pe peron si trenul e sa vina.
  Bunatatea cerului sa fie cu tine, cu familia ta si adunarea sfintilor unde slujesti. Domnul cu tine!

 24. Draga Daniel, ca o sora mai mica , va port in rugaciunile mele, pe amandoi, alaturi de intreaga noastra familie, cei multi ai tai frati Bucurescu…Dumnezeu nu greseste, iar Planul Sau minunat se implineste cu fiecare dintre noi! Slavim Numele Sau de Tata, Fiu si Duh Sfant, pentru binecuvantarea de a va avea intre noi si in inima noastra. Fiti binecuvantati si pana ne vom revedea aici sau Dincolo, va spunem LA REVEDERE!

 25. May the God of the breath of all flesh (Num.16:22) restore your and your wife’s health

 26. Frate Daniel ne-am rugat si ne rugam ptr tine si sora Daniela in familie si cu biserica Harul din Slatina. Sotia mea a trecut pe unde sunteti voi. A “murit” si a “inviat” de mai multe ori cand era la ATI dar mai mult de atata toti cei din jurul ei au murit, cinci la număr . A fost singura care a scapat cu viata. A stat peste doua ore cu o femeie moarta in acelasi salon ptr ca nu venea nimeni sa ridice cadavrul. In ultima zi la ATI camera s-a umplut de o lumina albastea ca cerul fara nici un pic de nor chiar cand trebuia sa plece . A cazut intr-o fantana neagra cu cranii in ultima noape petrecuta in spital.
  Sunt multe de spus dar am trecut prin Valea Umbrei Mortii si prin Valea Plangerii di putem spune acuma
  1. Este doar mila lui Dumnezeu ca e in viata
  2. Filmulete cu nepotii, csntarile copiilor nostri, mesajele din famie , meditatii, toate din familie au ajutet-o si ne-au ajutat.
  3.Postul rugaciunea si sprijinul fratilor si surorilor a fost esential, imlre8una cu noi si ptr noi.
  4. Versetele memorate au ajutat-o enorm
  5. Miracole, dupa miracole si cand era cel mai rau El mi-a spus clar in minte “Nu v-a muri , dar va fi inca mult timp in spital. A doua zi mi-a reconfirmat , prin aceleasi civinte prin verisorul mei Marius.
  Sunt multe de spus, dar vreau sa te asigur de rugaciunile, simpatia si compasiunea noastra.

 27. Va iubim si va dorim biruinta deplina prin harul si dragostea Domnului Isus !
  Mai aveti de lucru si Domnul vrea sa va folosrasca in lucrarea Sa !

 28. In timp ce lucram la casa, am ascultat cam toate ciclurile de predici ale dvs. disponibile pe internet (mult folos duhovnicesc am tras din ele).
  Cititnd acuma jurnalul suferintei prin care treceti, imi dau seama ca aveti nevoie de o minune din parte Domnului Isus. Cum sa o cer pentru dvs? Am apelat la pledoaria iudeilor din evanghelii: “Doamne… face sa-i faci binele acesta, ca impreuna cu el am zidit… si-am fost zidit…”
  Domnul sa va dea sanatate si sa ajungeti sa respirati din nou aerul bun si pe alocuri proaspat, din Roamania!

 29. pastorii mai nou predica de covidul fabricat si sa ne vaccinam .Vai de sfarsitul vostru de impostori la fel si cu siturile astea mizere care fac atata propaganda unei false plandemii.

 30. Fr Daniel si sotia ne rugam Domnului cit mai curind sa va faceti bine multumim Domnului ca sa citim scrierile sa scapati de valul rece sa ne bucuram de predicile dumnevoastra care ne incurajaza mult sa cunoastem scriptura e o binecuvintare sa poti respira o stiu pe pelea mea stind in coma 6 zile dar mintea era treza numai Domnul ne a dat rabdare si nadejdea vesniciei si nea trimis injerii lui mereu linga noi Domnul sa va dea familiei cit mai curind vindecare Deplina
  Fam Sacali italia

 31. Frate Daniel, sunteți o persoană iubită de mulți, inclusiv de noi cei din Piatra Neamț. Poate că fratele Ionuț Handaric va comunicat faptul că și noi am fost cu rugăciunea in stare de alertă pentru d-voastră și sora Dana. Nu lăsam garda jos, continuăm a ne ruga. Dorim să fiți redat familiei și bisericii. Noi nădăjduim că ne vom revedea la Piatra Neamț pentru a avea părtășie cu d-voastră si a fi întăriți in credința în Domnul și Mântuitorul nostru Isus Hristos care nu lipsește niciodată în nevoi ! Vă iubim !

 32. Dragă frate Daniel,
  Am rămas profund impresionat de experiența prin care treceți cu boala aceasta….sunt convins,bazat pe credința în D-l Isus, că atunci când veți ieși din spital o să fiți o încurajare mare pentru toți ceilalți frați de credință.
  V-am transmis zilele trecute că și eu am trecut prin ce treceți dvs,în luna octombrie și am învățat o lecție cu 2 puncte foarte importante.
  1. În suferință e foarte important să ai cât mai mulți frați/surori care să fie alături de tine.
  2. Puțină putere contează foarte mult în suferință.
  – putere să respiri,
  -putere să te rogi,
  -putere să mergi mai departe.
  Sper ca experiența mea să fie o încurajare pentru dvs dar și pentru alți frați/surori.
  La mine lupta cu virusul acesta a durat 3 săptămâni, deși și acum mai simt efectele acestei boli…..acum pot sluji poporul Domnului cu toată inima.
  Sper din toată inima că o să vă faceți sănătos cât mai curând și cu siguranță o să ne împărtășiți și alte lecții prin care Domnul vă trece,fie la spital sau după.
  GBY brother Daniel!
  Înainte cu putere….suntem alături de dumitale!

 33. Nu poti ramane indiferent dupa ce citesti.
  Neputinta e partea umana…vindecarea e puterea si bunavointa ZIDITORULUI. DUMNEZEU sa se indure si sa_si implineasca VOIA SA.

 34. Frate Daniel,
  Va iubim mult si ne rugam și mai mult. Narcis si biserica din Mexic

 35. N-am încetat să mă rog pentru dvs. și soția dvs. Copleșitoare relatarea suferințelor din spital. Luptați, frate Daniel! Nu ne lăsați și mai singuri decât suntem. Prea mulți și iubiți copii ai lui Dumnezeu au plecat. Ei sunt în slavă, dar cei care rămân sunt nemângâiați. Vă așteptăm să ne vorbiți din nou și să ne descoperiți taine pe care doar dvs. știți să le înțelegeți și să le transmiteți. Domnul să vă binecuvânteze cu sănătate în harul Său!

 36. Domnul sa va binecuvinteze cu sanatate frate Daniel!!!! si El sa va treaca biruitor prin incercarea aceasta!

 37. Frate Daniel, suntem plini de recunoștința Domnului, că și in ceea ce vă privește, Domnul ne-a făcut parte de Harul rugăciunilor ascultate. Am cerut cu inima strânsă, recunosc, voia Domnului, cu privire la starea duneavoastră, de teamă, ca nu cumva voia Lui, să fie chemarea dumneavoastră in veșnicie, dar cu toată ardoarea am cerut in schimb, să vă păstreze și sa ne dea harul să vă avem printre noi, încă câțiva ani, să vă puteti încheia alergarea pe acest pământ, bătrân și satul de zile. N-am vrut să fim nesupuși Domnului, in neacceptare, dar cu toată inima, am dorit și sperat, să ne mai fiți lăsat. Așadar, dăm slavă Domnului pentru că situația dumneavoastră merge spre bine. Rămâneți sub ocrotirea Domnului!
  Cu prețuire și dragoste in Domnul Isus, familia Cristian și Alina Gavriluț – Elveția

 38. Frate Daniel suntem alături de dumneavoastră! Ne rugăm ca Dumnezeu să vă dea sănătate ca să ne mai slujiți! Studiile dumneavoastră sunt o delectare duhovnicească!

 39. Psalmul 44:8
  Noi, in fiecare zi, ne laudam cu Dumnezeu si pururea slavim Numele Tau.

  Shalom, frate Daniel. Avem un Dumnezeu maret care ne poarta totdeauna cu carul Lui de biruinta in Hristos.
  Va purtam in continuare in rugaciune si asteptam in tacere ajutorul Domnului. Mult har si sanatate!

 40. …sănatatea e un privilegiu, nu un drept ! Cu siguranta aroganta nu se dezvolta pe patul de spital. Probabil e un moment bun de reflectie, poate Marcu scria cel mai bine definitia celor ce cred ! Sunt pline bisericile de credinciosi asimptomatici ! Multa sanatate !

 41. Domnul Isus sa va binecuvinteze, frate Brânzei! Ne rugăm pentru dvs și ptr soția dvs! Domnul sa va dea multă putere și vindecare! Am trecut și eu prin boală cu moment de mare cumpănă, dar Domnul este Salvatorul nostru, El a îngăduit să fiu vindecată! Nu pot decât să-i mulțumesc că m-a trecut pe acolo ca sa vad și mai mult puterea Lui!
  Va doresc vindecare deplină pentru a putea duce evanghelia mai departe! Cuvântul transmis de dvs este o adevărată bogăție pentru sufletele celor ce îl ascultă!

 42. Domnul este Dumnezeul nostru! Mă bucur foarte mult de aceste rânduri! Fiți binecuvântați!

 43. DUMNEZEU SĂ VĂ BINECUVINTEZE frate Daniel.
  Am citit și eu toată această predică din spital, m-au copleșit cuvintele dvs și felul cum Domnul Isus Hristos a lucrat și încă lucrează în viața dvs.

  Ne-am rugat și noi pentru dvs la Biserica Baptistă Betel Arad.
  Fiți binecuvantat de Ava, dvs și întreaga familie.
  NE VEDEM PE NORII CERULUI!
  ❗🕛🔜📯👰🆙️🌥

  Chris Precup

 44. Incredibil,
  Cu ceva timp in urma, va urmaream postarile, si apreciam calmul si echilibrul cu care abordati pandemia. Acum, dupa experienta pe care o marturisiti, raman in continuare un coronasceptic, insa unul mut… incercand sa inteleg planul lui Dumnezeu cu poporul Sau in vremurile acestea!
  Va doresc insanatosire grabnica si deplina.
  Cu multa pretuire 🙂

 45. Pastor Branzei, that was beautifully written though hard to read because of the pain of your experience. I stopped to pray for you and your family. May God heal you, and fill you with peace and joy. Thank you for taking the time to write and share your experience.

 46. Predicile dv, fr Daniel sunt ca roua de dimineață, pline de trăiri, dați personajelor o prospețime, de parca ați fost cu ei, mai ales celor din V Testament! Va iubim pt ca ne îmbogățiți spiritual, și ne rugam pt sănătate, și voia Domnului! Sa nu plecați prea curând!

 47. Frate, Daniel, sunteți unic în felul de exprimare a trăirilor dvs. Întreaga biserică Renovatio se roagă ptr dvs si sora Daniela cu dragoste si responsabilitate.

 48. Frate Daniel, am citit printre lacrimi aceste cuvinte.
  Va purtam in rugaciune.
  Eu multumesc Dlui ca pana acum ma ferit de aceasta boala.
  Este doar harul Dlui Isus.
  Beny a avut un accident si are 8 coaste rupte dar multumim Dlui nosru drag pt mila si dragostea Lui .
  Va imbratisampe amandoi cu mult dor ,pana atunci cand ne vom revedea aici sau , cu siguranta , la Domnul si cu Regele si Mirela nostru, pt vesnicie.
  Am fost cu totii inmiresmati si binecuvantati de ceea ce ati impartasit cu noi.
  Domnul sa va binecuvinteze si sa Isi desavarseasca planul Lui in vietile noastre ,spre Gloria Numelui Sau 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

 49. Fiti binecuvintati si ne rugam pentru o vindecare deplina. O sa biruiti ca anticul Daniel din Scriptura. Domnul va poarta in carul Sau de biruinta. Sper sa me revedem dupa experienta aceasta la soare in California. Salutatri Bisericii si multa sanatate.

 50. Multa,multa sanatate,fr.Branzei,cat si sotiei d-voastre.Va pretuim,si ne rugam neincetat pt.insanatosirea fam.d-voastre.Va salutam cu Ps.61.Din Ditroit MI.fam.Nelu si Rodica Rauca.

 51. Dear Daniel, I pray that you get home soon and continue to use the profound gift that God gave you- the gift of writing, the gift of understanding life, the human universe and explaining it for the rest of us.
  This difficult experience has to be put to work so you will recover and continue your calling.
  With much love and appreciation for many special memories, starting with the Corul Sion trips. Tudorica

Trackbacks

 1. DANIEL BRANZAI: Covid, necovid, dar am murit de câteva ori! – CrestinTotal.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: