Faptele lui Bartolomeu

,,Dumnezeu nu face gunoaie!“ scria pe insigna americană la modă în secolul trecut. Învață să te prețuiești cu valoarea pe care ți-o dă Dumnezeu, chiar dacă ești ,,invizibil“ pentru majoritatea oamenilor.

Poate cineva să-mi spună ceva despre ,,faptele lui Bartolomeu“? Nu cred că există cineva în stare … Nu le găsim în cartea Faptele Apostolilor. Nu le găsim nicăieri în epistole.

Și totuși, pentru Dumnezeu Bartolomeu este la fel de important ca apostolul Petru, ca apostolul Ioan și ca apostolul Pavel. Nimeni nu este degeabă. Nimeni nu este la întâmplare. Bartolomeu și-a trăit chemarea și și-a făcut lucrarea. Vom afla ,,în ziua aceea“ și despre faptele lui. Îl vom vedea stând împreună în numărul celor doisprezece care vor fi așezați pe scaune de domnie și vor judeca semințiile lui Israel.

,,Faptele lui Bartolomeu“ este o perifrază care înseamnă pentru mine faptele săvârșite în anonimatul singurătății, departe de ochiul public și de laudele oamenilor. Faptele lui Bartolomeu sunt faptele celor care-și îngrijesc acasă soțul sau soția bolnavă, faptele mamei care-și duce cu grijă copiii la școală, care le spală hainele și le gătește mâncarea.  Sunt faptele anonimului care-i ajută pe cei orbi să treacă strada și culeg de pe jos lucrurile celui care a căzut împiedicându-se …

Faptele lui Bartolomeu sunt faptele celor care nu sunt citați niciodată pe nume, ci apar în dările de seamă anuale de la adunările generale numai în numărul total de membrii; faptele celor care cântă doar la cântările comune și fac vizitele la bolnavii din spitale; faptele celor ce pun banii la colectă; faptele celor ce contribuie la cheltuielile de întreținere și fac cadouri misionarilor plecați în pustietatea păgână. Faptele lui Bartolomeu sunt rugăciunile tainice din cămăruța  de acasă, locul acela în care nu pătrudem în grup, ci ne strecurăm doar unul câte unul.

Faptele lui Bartolomeu! Fapte de aur! Fapte de viață care răspândesc în jur mireasma cunoștinței de Dumnezeu. Va veni o zi când toată lumea va pricepe că aceste ,,fapte ale lui Bartolomeu“ au fost temelia și stâlpii care au susținut pe pământ lucrarea lui Dumnezeu, iar aceasta … nu este lucru de ici de colo, ci substanța din care este făcută veșnicia.Categories: Maxime si cugetari, Studiu biblic

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: