Posibilități umane și probabilități

În lumea de azi, probabilitatea ca oamenii să realizeze lucruri deosebite este măsurată de IQ-ul lor. Acest Indice de Inteligență variază în limite mari, de la ,,idioți“ la ,,genii“.

Dați-mi voie să vă spun că acest fel de evaluare este materialist și mecanicist. El limitează posibilitățile ființei umane la ceea ce este înăuntrul lui, negând influențele din afara lui.

Biblia propune un cu totul alt punct de vedere. Ea deschide orizontul spre lumea spiritelor superioare cu capacități mult peste ceea ce poate face un om. Aceasta, spune Biblia, se poate manifesta și în pozitiv și în negativ.

Există ,,idioți“ limitați care au realizat în istorie lucruri inexplicabile prin IQ-ul personal. Biblia spuen că este suficient să te pui la dispoziția unui duh rău ca să faci lucruri rele. Nu vor fi posibilitățile tale, ci posibilitățile lui. Hitler a fost un zugrav amărât, dar a lăsat dâre adânci și dramatice în istoria Europei și a lumii. România a fost condusă catastrofal de un simplu cizmar din Scornicești … O mie de oameni cu inteligențe net superioare nu le-au putut ține piept acestor avortoni!

În direcția pozitivă, cei care se pun la dispoziția lui Dumnezeu și a Duhului Sfânt au făcut, fac și vor face și ei lucruri inexplicabil de mari. Credința creștină ne pune aripi ființei și ne lasă să zburăm la înălțimi nebănuite. În noi lucrează puterea nemaipomenită a lui Dumnezeu, care L-a înviat și pe Christos din morți, desfințează entropia actuală și pregătește desăvârșirea lumii viitoare.

Apostolul ne sfătuiește să ,,nu mai cunoaștem pe nimeni în felul lumii acesteia“ și să ne punemla dispoziția unui Dumnezeu care a pregătit pentu noi fapte bune nu pe măsura noastră, ci pe măsura lucrării Lui nemaiponemite în noi.

Ce ziceți?Categories: Maxime si cugetari, Teologice

Tags:

1 reply

Trackbacks

  1. Foarte, foarte adevarat!!! … Dumnezeu este Suverean!!! … El Alege, oamenii, timpul si lucrarile de facut pentru binele tuturor!!!… | 1novelty7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: