Anatomia unei afaceri “crestine”

1. Se ia intai o personalitate puternica si se amesteca cu o invatatura sau practica exotica, insotita de rezultate foarte spectaculoase (imagnare, regizate sau induse sufleteste).

2. Se aduna o multime de convertiti entuziasti, care sunt convinsi de responsabiltatea lor pentru raspandirea “lucrarii” spre beneficiul planetei, omenirii, etc (radio, emisiuni tv, satelit, carti, etc).

3. Se pune pe umerii enoriasilor responsabilitatea finantarii acestui proiect, ajungandu-se astfel la acumularea fondurilor financiare dorite, care se folosesc majoritar in scopul fericirii personale ale liderului miscarii.

4. Se evita contactul direct cu persoane care ar putea pune intrebari. In caz de asa ceva, se joaca cartea persecutiei, se pozeaza in victima, etc.

Sfatul prudentei crestine:

Ramaneti intotdeauna in perimetrul unei biserici locale in care exista si se practica “vegherea unii asupta altora”. Feriti-va de lideri dinafara bisericii care fac lucruri deosebite si cer bani! Acolo unde dracul face cu ochiul este foarte putin probabil sa fie lucrarea Domnului! (Nu degeaba se spune ca banul este ochiul dracului).

Pacatul “simoniei” (bani pentru slujbe religioase) n-a crutat niciuna din familiile crestine din istorie. Este randul generatiei noastre!Categories: Maxime si cugetari

1 reply

  1. Bine zis!!!! Stefan Fericean

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: