Beni Cocar tace

Marius Cruceru

A fost una dintre cele mai curioase (în sensul curiozității sănătoase în ale cercetării) și bine organizate minți din mediul evanghelic de dincolo de ocean. Predicator articulat, dar mai ales un teolog bine educat, a găsit prea puțină audiență și înțelegere la cei de la care ar fi așteptat mai mult acestea. Zîmbetul său ușor ironic i-a îndepărtat pe mulți din preajma lui. Cine ar fi bănuit că dincolo de acest colț de gură se ascunde un suflet sensibil și atît de fragil?

sursa Daniel Branzei https://barzilaiendan.com/2017/01/24/beniamin-cocar-a-trecut-la-domnul/ sursa Daniel Branzei https://barzilaiendan.com/2017/01/24/beniamin-cocar-a-trecut-la-domnul/

Stîrnea ușor invidii și dispute din pricina inteligenței și discursului său acid uneori. Putea fi ironic în așa fel încît cei mai puțin citiți n-ar fi sesizat niciodată ridiculizarea.

View original post 153 more words



Categories: Uncategorized

3 replies

  1. Daca aflati cand va fi minmormantarea si daca sa transmite slujba, va rog sa ne comunicati . Multumesc.

    P. Groza

  2. Sincere condoleante familiei.
    L-am cunoscut la Bucuresti, in 1980, la Sfinta Treime din Mihai Bravu. Eram tinar, abia venit in Bucuresti de mai putin de un an. El tocmai absolvise Seminarul. A vorbit putin, alaturi de alti citiva avsolventi, printre care si Iosif Morcan. Nu-mi amintesc ce a vorbit si nu l-am mai intilnit de atunci, dar mi-au ramas intiparite in minte fata lui fericita, privirea si zimbetul. Mi-s lasat impresia unui om care porneste cu mari sperante si incredere, gata sa schimbe lumea.
    Cu nadejdea revederii in glororie si cu tristetea unei despartiri atit de abrupte si timpurii…
    Domnul sa-l odihneasca in pace, pina la venirea Lui.

  3. Dumnezeu sa mangaie familia si comunitatea indoliata!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.