„Îngăduiţi-vă unii pe alţii…”

coordonatori Bob & Debby Gass

https://fundatiaseer.ro/iarta-si-uita/

Este o greșeală colosală să te arunci într-o relație de-o viață fără a-ți aloca timp pentru a cunoaște cealaltă persoană. Fără o verificare prealabilă la începutul relației, vei avea în mod sigur probleme pe parcurs. Dar un principiu important al unei relații sănătoase este acela de a ierta și de a uita.

Politicianul american Edward Wallace Hoch a spus: „Există atât de mult bine în cei mai răi dintre noi și atât de multe rele în cei mai buni dintre noi, încât nu prea se cuvine ca vreunul dintre noi să vorbească despre ceilalți.”

Uitarea poate fi un lucru dificil, atunci când ofensa este mare. De obicei, ofensele mărunte pot fi iertate rapid, dar cele mai mari implică un proces de vindecare. Dar până nu iei hotărârea de a ierta și de a uita, acest proces nu poate începe.

Apostolul Pavel ne sfătuiește: „Îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare. Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi, dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi. Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvârşirii.” (Coloseni 3:12-14).

Un autor spunea: „Dacă nu-ți place un lucru, schimbă-l! Dacă nu-l poți schimba, schimbă-ți atitudinea! Nu te mai plânge!”

Cu alte cuvinte, când trebuie să te confrunți cu realități pe care nu le poți schimba, roagă-te pentru har și învață să trăiești cu ele. De ce trebuie să iertăm și să uităm? Pentru că Dumnezeu ne spune că așa trebuie să facem! Noi nu am fost creați să ducem cu noi stresul fizic și emoțional care vine în urma resentimentului. Iar Biblia ne spune:

„Chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi, care sunteţi duhovniceşti, să-l ridicaţi cu duhul blândeţii…” (Galateni 6:1).

Așadar, iartă și uită!

https://www.youtube.com/watch?v=zj9ls0gmqMwCategories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: