Nu-i adevărat că n-ai timp!

SĂMÂNȚA BUNĂ
23 IANUARIE 2023


Dar, pe când vorbea el [Pavel] despre dreptate, despre înfrânare și despre judecata viitoare, Felix, îngrozit, a răspuns: „De astă dată, du-te; când voi mai avea timp potrivit, te voi chema“.Fapte 24.25

„Nu am timp!“

Bunicii și străbunicii noștri au călătorit pe jos, călare, cu carul cu boi și foarte rar cu trenul. Totuși nu erau stresați și nu spuneau mereu: „Nu am timp!“. Trăim într-un timp când mecanizarea și automatizarea își spun cuvântul. În toate domeniile vieții avem la dispoziție tot felul de instrumente ajutătoare. Dacă avem nevoie de o informație, internetul ne-o aduce în câteva clipe. Totul este pus în mișcare, ca să economisim timp; dar… cu toate acestea, ne plângem că nu avem timp!
În spatele cuvintelor „nu am timp!“ este diavolul, care face tot posibilul ca omul să nu aibă timp pentru ceea ce este important în viață. Diavolul le fură oamenilor timpul și tot el face ca ei să fie ocupați mereu cu ceva care nu amintește de viața veșnică, de Dumnezeu.

În versetul de astăzi am citit despre Felix, un guvernator roman. Numele său înseamnă „fericit“. Era oare fericit, pentru că purta acest nume? Împreună cu soția sa, Drusila, l-au ascultat pe apostolul Pavel vorbind despre credința în Isus Hristos. Dar când Pavel a vorbit despre înfrânare și despre judecată, aceștia n-au mai avut timp să-l asculte.

Să ne luăm timp și să ascultăm ce are Dumnezeu să ne spună!
Să fim atenți ca acest „nu am timp“ să nu se transforme într-un „prea târziu“!

Citirea Bibliei: Exod 13.11-22 · Luca 6.12-19Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: