Pentru părinți care suferă din cauza copiilor

Când a văzut-o Domnul, I s-a făcut milă de ea.
Luca 7.13

În Evanghelia după Luca găsim trei familii care aveau un singur copil. Toate cele trei relatări cu privire la ele sunt înduioșătoare. Toate au trecut prin împrejurări deosebit de grele, însă au beneficiat de ajutorul lui Isus.

În prima relatare, o văduvă era în drum spre a-și îngropa unicul fiu. Ea nici măcar nu L-a căutat pe Domnul, însă El a văzut-o, I s-a făcut milă de ea, a rostit cuvinte de mângâiere și l-a înviat pe fiul ei (Luca 7.11-15).

În cea de-a doua relatare, un mai-mare al sinagogii a venit la Isus fiindcă singura sa fiică era grav bolnavă, pe punctul de a muri. Domnul a pornit spre casa acestuia, însă, pe drum, S-a oprit pentru a-i vorbi unei femei aflate în nevoie. În consecință, fiica mai-marelui a murit înainte ca Isus să ajungă. Domnul însă a luat-o de mână și a înviat-o (Luca 8.41-56).
Să remarcăm că durerea cea mai adâncă a venit atât peste casa văduvei, cât și peste cea a mai-marelui. În cazul văduvei este clar că era prea târziu ca cineva s-o mai poată ajuta; pentru Domnul însă n-a fost prea târziu. Acest lucru arată compasiunea și puterea Sa. În cazul mai-marelui se părea că Domnul ar fi putut să-l ajute, dacă S-ar fi grăbit, însă El a întârziat pe drum. Totuși, această aparentă întârziere n-a constituit un obstacol pentru Domnul. Acest lucru arată că El are timpul Său perfect, chiar dacă durerea se mărește.

În cea de-a treia relatare, un fiu unic la tatăl său era la limita morții (Luca 9.37-42). Un duh rău îl chinuia și deseori îl făcea să se arunce în foc sau în apă, aproape punându-i capăt vieții (Marcu 9.22). Ucenicii Domnului nu fuseseră de niciun ajutor, însă pentru Domnul n-a fost greu să rezolve această problemă. El a scos duhul cel rău, l-a vindecat pe copil și l-a dat înapoi tatălui său.

Se întâmplă ca fiii sau fiicele noastre să sufere și poate că am obosit să mai așteptăm ajutorul Domnului, care pare să nu mai vină deloc. Poate că nici măcar ajutorul din partea celor ai Lui nu mai este eficient. Domnul însă, în compasiunea Lui perfectă și în momentul perfect ales de El, îi va binecuvânta pe copiii noștri.
S. CampbellCategories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: