C. H. Mackintosh: Cum putem reacționa la disciplinarea divină

Fiul meu, nu disprețui disciplinarea Domnului, nici nu te descuraja când ești mustrat de El; pentru că Domnul îl disciplinează pe acela pe care-l iubește și biciuiește pe orice fiu pe care-l primește.  Evrei 12.5,6

Sunt trei feluri în care putem trata disciplinarea divină:

o putem disprețui, ca fiind ceva obișnuit, ceva care se poate întâmpla oricui, și nu vedem mâna lui Dumnezeu în ea;

putem să ne descurajăm sub apăsarea ei, considerând-o prea grea pentru a fi îndurată, și nevăzând inima Tatălui în ea și nerecunoscând scopul lui Dumnezeu în ea, anume de a ne face părtași sfințeniei Sale;

sau ne putem lăsa exersați de ea. Această atitudine din urmă este singura prin care putem beneficia în final de rodul plin de pace al dreptății.

Nu trebuie să disprețuim vreun lucru în care putem vedea mâna lui Dumnezeu. Nu trebuie, de asemenea, să ne descurajăm în vreo încercare în care putem distinge inima plină de dragoste a Tatălui, care nu va îngădui să suferim sau să fim încercați peste puterile noastre – ci, împreună cu încercarea, va pregăti și ieșirea din ea, ca să o putem răbda – și care ne arată scopul Său de har în spatele oricărei disciplinări, asigurându-ne că fiecare lovitură a nuielei Sale este o dovadă a dragostei Lui.

Mai mult, există trei atitudini distincte de inimă cu privire la disciplinarea divină, anume: supunerea, acceptarea și bucuria. Când voința este zdrobită, există supunere. Când înțelegerea este luminată cu privire la scopul disciplinării, urmează acceptarea ei în liniște. Apoi, când inimile sunt bucuroase, putem secera bogăția rodului dătător de pace al dreptății, spre lauda Celui care, în dragostea Sa infinită, Se îngrijește de noi cu o așa atenție, de parcă am fi singura persoană care ar exista pe pământ.Cât de minunate sunt dragostea și purtarea Lui de grijă! Și cât ajutor primim în încercările și în exercițiile noastre de inimă atunci când ne gândim la iubirea Domnului pentru noi! 

C. H. MackintoshCategories: Studiu biblic

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: