Covidul și “Batalioanele ascunse“

Neputința cauzată de boală sau bătrânețe te plasează într-una din cele mai eficiente unități de luptă spirituală ale lui Dumnezeu. Existența ei este singura explicație a existenței lor. Bolnavi sau bătrâni, dispăruți aparent din sfera publică, oamanii aceștia fac mari isprăvi.

În toată lumea, răspândiți pe toată suprafața pământului, dar nelimitați la locații geografice, ei sunt capabili să lupte oricând și oriunde, determinând schimbări de situații disperate și mari biruințe în poporul Domnului. Eu îi numesc acum “Batalioanele ascunse” care-L slujesc pe Domnul oștirilor.

Au existat întotdeauna, iar una care a făcut mari isprăvi a ieșit din anonimat atunci când Căpetenia oștirii, Domnul domnilor și Împăratul împăraților a fost adus să fie închinat la Ierusalim:

“Rămasă văduvă și fiind în vârstă de optzeci și patru de ani, Ana nu se depărta de Templu și zi și noapte slujea lui Dumnezeu cu post și cu rugăciuni” (Luca 2:37).

Am să vă pun câteva întrebări:

1. În mulțimea aceea de preoți și leviți care “slujeau” la Templu câți dintre ei o băgau în seamă pe Ana? Câți o socoteau “împreună lucrătoare” cu ei?

2. Cum se face că Duhul Domnului i-a vorbit ei și bătrânului Simeon, dar nu le-a vorbit preoților sau atunci când i-a vorbit unuia dintre ei, lui Zaharia, l-a gâsit șovăitor în credință?

3. Cum se face că mesajele Anei și ale lui Simeon n-au trezit interesul și entuziasmul celorlalți slujitori de la Templu?

4. Nu cumva doi din “batalioanele nevăzute” au făcut atunci mai mult decât toată mulțimea aceea vazută care “slujeau” la Templu?

Păstrați în viață dincolo de performanțele posibile trupului și plasați strategic într-o singurătate activă sensibilă la șoapta Duhului Sfânt, cei din batalioanele ascunse care Îl slujesc pe Dumnezeu cu post și rugăciune sunt și astăzi la posturi.

Covidul m-a ajutat să-i cunosc mai bine și să-i prețuiesc mai mult. Ba încă m-a făcut să fiu acum eu însumi unul dintre ei.

Uitați-vă bine în jur și-i veți descoperi “ascunși la vedere” în bisericile voastre. S-ar putea să nu dați doi bani pe ei, dar ei sunt armele tainice care înclină balanța în războiul sfânt. Încredințați-le poverile voastre și veți observa cum vi se vor ușura ca prin farmec umerii.

Camuflați și deghizați în hainele neputinței, Dumnezeu a așezat printre noi adevărați titani ai luptelor spirituale. Fie ca postul și rugăciunile lor să fie mereu ascultate.Categories: Amintiri, Maxime si cugetari, Studiu biblic

Tags:

5 replies

  1. Foarte adevarat!

Trackbacks

  1. DANIEL BRANZAI: Covidul și “Batalioanele ascunse“ – CrestinTotal.ro
  2. DANIEL BRANZAI: Covidul și “Batalioanele ascunse“ – Radio Peniel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: