Și supranaturalul? Cât de mult luăm în seamă supranaturalul?

Dialogurile și discuțiile nesfârșite pe ecrane și în presa oficială sau alternativă se duc între două tabere: cei care cred că totul și toți ne vor binele și tabăra celor care cred că o minoritate puternică și REA resetează lumea conform unui plan malefic de distrugere. Aceasta este grupa conspiraționaliștilor.

Primesc zilnic zeci de mesaje și mi se solicită adeziunea la una sau la cealaltă tabără.

Mărturisesc aici că NU POT! Sunt amândouă prea înguste și sunt neglijent de incomplete!

Nu pot atâta vreme cât și unii și ceilalți acționează la doar două planuri, adevărate este drept, dar insuficiente.

Unii evoluează în planul lumii cunoscute și arată că asemenea eroilor și (erorilor), „vaccinuri au fost, vaccinuri sunt încă și-or fi cât nemul omenesc (românesc)“. Isteria a fost întotdeauna reacția oamenilor în fața necunoscutului. Să nu uitați ce a pățit Louis Pasteur când s-a vaccinat primul împotriva turbării. Să fi văzut ce turbare a fost atunci în presă!

Tabăra conspiraționaliștilor pătrund „mai adânc“, spun ei, în lumea necunoscută public, a elitelor. În aceștia n-au ei încredere! Cei din elite au discuții secrete, decizii secrete, planuri secrete, vaccinuri secrete, etc. Nu știu cum se face că elementele acestea apar atunci în masmedia sub titlul de „strict secret“? „Curat mudar, coane Fănică! Aici combate bine!“. Am zis! Și din această dilemă nu puteți ieși.”

Cum adică? Ori e secret ori e public? Nu este un secret că există societăți secrete! Există cataloage, adrese, numere de telefon, purtători de cuvânt, etc. Secret este ce discută cei de acolo. Altfel n-ar mai fi în nici un fel secrete, ci doar mori de tocat frunze la câini.

Unde este insuficiența celor două tabere? De ce nu pot adera la niciuna dintre ele?

Pentru că mai există un plan superior, un palier nu văzut, nu doar necunoascut, ci cu mult deasupra tuturor celorlalte planuri. Este vorba despre lumea spirituală, a cărei influențe pătrund și determină tot ceea ce se întâmplă în lumea noastră, publică sau secretă.

„Dumnezeu ridică și prăbușește pe împărați, schimbă gândurile celor puternici, inima împăratului este ca o apă în mâna Lui și îi dă ce direcție dorește. În ceruri și pe pământ, toate ascultă de El“. Chiar credeți că a scăpat de sub control un … virus?

În ierarhia lumii,

 • copilul cel mai mic ascultă de copilul mai mare.
 • amândoi ascultă de mama
 • mama ascultă de tata
 • tata ascultă de șeful de la servici, de polițai și de câțiva alții
 • toți aceștia ascultă de primar
 • primarul ascultă de guvernator
 • guvernatorul ascultă de Congres
 • Congresul are Președinte
 • Congresul ascultă de Curtea Supremă
 • Toate guvernele ascultă de organizațiile secrete transnaționale, super bogate și puternice
 • care, la rândul lor …
 • ascultă de Satan, căci lumea întreagă „zace în cel rău“, care este domnul acestui veac
 • iar Satan trebuie să asculte și el de Atotputernicul Dumnezeu, Suveranul, Domnul Domnilor și Împăratul împăraților.

Acesta este ABC-ul creștinismului. L-am uitat unii dintre noi, dar ascultați-l în rugăciunea primei biserici confruntate cu cea mai mare criză de existență:

„Când au auzit ei aceste lucruri, şi-au ridicat glasul toţi împreună către Dumnezeu şi au zis:
„Stăpâne, Doamne, care ai făcut cerul, pământul, marea şi tot ce este în ele! Tu ai zis prin Duhul Sfânt, prin gura părintelui nostru David, robul Tău: Pentru ce se întărâtă neamurile şi pentru ce cugetă noroadele lucruri deşarte?
Împăraţii pământului s-au răsculat şi domnitorii s-au unit împotriva Domnului şi împotriva Unsului Său.“

În adevăr, împotriva Robului Tău celui sfânt, Isus, pe care L-ai uns Tu, s-au însoţit în cetatea aceasta Irod şi Pilat din Pont cu neamurile şi cu noroadele lui Israel, 28 ca să facă tot ce hotărâse mai dinainte mâna Ta şi sfatul Tău. 29 Şi acum, Doamne, uită-Te la ameninţările lor, dă putere robilor Tăi să vestească Cuvântul Tău cu toată îndrăzneala 30 şi întinde-Ţi mâna, ca să se facă tămăduiri, minuni şi semne prin Numele Robului Tău celui sfânt, Isus.” 31 După ce s-au rugat ei, s-a cutremurat locul unde erau adunaţi; toţi s-au umplut de Duhul Sfânt şi vesteau Cuvântul lui Dumnezeu cu îndrăzneală“ (Fapte 4:25-31)

Pilat din Pont și tot Imperiul Roman, noroadele lui Israel au împlinit fără să vrea voia Domului, „ca să facă tot ce hotărâse mai dinainte mâna Ta şi sfatul Tău“. Libertatea lor a fost încadrată în predestinare lui Dumnezeu. Elitele de atunci, conduse de însuși Satan, marele arhitect din umbră, păpușarul cosmic, s-au unit ca să ilustreze psalmul 2! Ce ironie! Cel ce stă pe tron râde de ei!

De mii de ani suntem părtași la aceeași înfruntare spirituală. Ea a început în Eden, a continuat până la potop, a încercat obrăznicia unei noi ordini mondiale și la Turnul Babel, dar Dumnezeu i-a oprit și a dat un decret neabrogat încă interzicând o omenire unită sub sceptrul lui Satan. De asta nu vor reuși ăștia cu NOM și nici măcar Antichrist. Vor stăpâni peste „o parte“ a omenirii, niciodată peste toată.

Conflictul împărățiilor s-a manifestat în ostilitatea milenară față de poporul mesianic, de Mesia întrupat, de biserica întâilor născuți …

De două mii de ani, conflictul s-a întețit. S-a născut Împăratul. „Împărăția lui Dumnezeu este aproape!“ Diavolul în Înțeles că a pierdut partida și atacă din greu.

Cele două împărății, ale lumii și a lui Dumnezeu evoluează în paralel. Împărăția lumii cu porțile locuinței morților nu pot sta în calea Împărăției lui Dumnezeu.

Împărăția lui Dumnezeu a existat sub persecuții, sub prăbușirile din interior, sub invaziile asiatice, sub islam, sub comuniști, sub Gingis Han, sub Caligula, sub Mahomed, sub Lenin, sub Ceaușescu, sub Mao, sub marii minusculi atei seculari ai Franței, sub Castro și Maduro.

Noi nu existăm primar decât fizic în împărăția lumii. Avem o altă cetățenie, cerească. Din când în când ne uităm peste gard, zâmbind la împărățiile lumii. Ne-ar place să ne privească cu simpatie, să ne zâmbească și ei sau măcar să ne lase în pace (1 Timotei 2:1-3).

Am avut iluzia că așa este în America, țara creștinilor. Acum iluzia a dispărut. Balonul s-a spart. Mulți intră în panică. Eu cred că „marele experiment american“, „excepționalismul american“ este încă în discuție. Se va vedea ce planuri are Dumnezeu, nu ce vor oamenii.

Acum câțiva ani, am spus jumătate serios că singurul motiv pentru care ne-a adus Dumnezeu pe noi în America este experiența noastră de luptă cu turcii și de rezistență sub comuniști. Biserică ascultătorilor mei era în Texas. Mii de oameni. Numai că nu m-au linșat la final. Acum, aud că spun să-l mai cheme pe tipul ăla (adică pe mine) că a avut darul profeției. Nu mă mai duc, că încă nu mi-am luat pistol …

Evenimentele cumpenei de azi nu sunt singulare în istorie. Apelul la lumea spirituală, dincolo de lumea văzută a luptei și de planurile necunoscute ale elitelor nu este ceva nou.

Moise se ruga și peste Egipt cădeau plăgile. Iosua se ruga și evreii biruiau în războiul din vale. Ilie se ruga și închidea sau deschidea cerul. Elisei zădărnicea planurile făcute în corturile lor la sute de kilometrii distanță de elite popoarelor dușmane.

Copiii lui Dumnezeu din toate veacurile evoluează în lumea spirituală superioară lumii acesteia. Gălăgia din agora cetății (piața vorbăriei sociale), a celor fără Dumnezeu n-ar trebui să ne tulbure. Urechea noastră trebuie să asculte „în sus“ nu „în jur“. Aceasta este singura cale spre liniștea interioară.

Vă spuneam anterior că am învățat metoda aceasta: „În situații care te depășesc, relaxează-te, detașează-te și începi să admiri lucrările Domnului. El nu greșește niciodată“. Tatăl meu o numea „privește peste evenimente, nu prin ele.“

Țineți minte imaginea de coșmar a copilăriei când ne zbăteam în brațele tatălui care ne ducea la doctor să ne facă injecție sau operație de amigdalită? Vă mai aduceți aminte când îi spuneam din toată inima: „Te urăsc! Te urăsc! Când mă fac mare n-am să te iau cu mașina mea!“

Nu seamănă cu ceea ce facem unii dintre noi astăzi?

+++

Poate că vă întrebați: „Dacă este așa bolnav Daniel, cum de scrie așa de mult la computer?“ Am să vă răspund bucuros că m-ați întrebat.

Scriu pentru că o forță îmi dă ghies dinăuntru! Visez noaptea, rememorez la trezire și scriu repede într-un caiet de la capul patului. Am învățat metoda asta de mult de la Richard Wurmbrand. Dacă nu scrii imediat, înseamnă că nu-i dai importanță, iar Dumnezeu trimite imediat uitarea. Scrie repede, imediat, pe loc. Asta Îl va face să aibă încredere în tine.

Scriu și pentru că domnul doctor mi-a interzis să stau culcat pe spate sau așezat pe un scaun cu spătar de care să mă sprijin. Nu e bine pentru plămâni. Buun! Dar tocmai aceasta este poziția în care stau de obicei în fața tastaturii de la computer … Așa că, în tot răul este și un bine. Scriu terapeutic!

Vă rămâne dumneavoastră sarcina să deosebiți ce a fost scris „la rece“ și ce a fost deformat din cauza febrei și a crizelor. Cer scuze anticipat celor care s-au simțit vizați pe nedrept de vorbele mele.

Acum scriu la fierbinte. Salvarea a luat-o adineauri pe Daniela, soția mea la Urgență. Boala a început pe 21 Decembrie și este foarte anormal să se simtă așa de rău cu pneumonie după atâtea tratamente. Avem nevoie de rugăciunile voastre. Supranaturalul este de partea noastră!Categories: Amintiri, Teologice

Tags:

1 reply

 1. fff utile:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: