Sali Sabri – Domnul să ne ajute!

Sali Sabri

1. Cel mai în vârstă păstor din comunitate baptistă de Constanța, Ialomița și Călărași, scria ieri pe grupul de watshapp al păstorilor: ” Eu am 67 de ani și cât voi mai trăi vreau să rămân lângă Adevăr, nu accept compromisuri și devieri de la Cuvânt”.

2. Într-adevăr, dumnealui face parte dintr-o generație care l-a slujit pe Dumnezeu cu sacrificii mari, cu scumpătate și cu temere de Dumnezeu. Au și ei excepții, căderi și dezamăgiri, dar per ansamblu și-au plecat genunchii doar înaintea Domnului.

3. La generația slujitorilor de azi, excepțiile sunt cei care încearcă să calce pe urmele fratelui Marian și al altora ca dânsul. Avem o generație de slujitori leneși, oportuniști, (e)misonari de meserie. Nepregătiți când vine vorba de predicare, lipsiți de pasiune și de foc pentru Evanghelie, dar foarte pregătiți când vine vorba de sponsori, de străinătăți, de conferințe și seminarii gratuite pe Valea Prahovei.

3. La nici 24 de ani vor să fie hirotonisiți, visează la biserici mari, la case cu grădină, la mașini 4×4, la audiențe, la funcții prin comunități. Și dacă nu le primesc devin brusc “plantatori”. 

4. Stiu că sunt dur, mă puteți acuza, din nou, că-s frustrat, dar cred că am dreptate. Ăștia habar n-au ce înseamnă să plantezi o biserică de la zero, nici nu știu cum să stea la amvon, dar se văd mari influenceri. Dacă-i trimiți să predice la țară, la trei babe și doi moși, se consideră umiliți. Iar despre respectul cuvenit față de autoritățile bisericești, cele locale, nici să nu mai vorbim.

5. Nu, nu mă consider mai sfânt, mai drept, mai breaz, dar vreau să fiu mai sfânt, mai curat și mai credincios. Vreau să pot spune, și eu ca fratele Marian, că nu accept compromisuri și devieri. “Vreau lângă Dumnezeu să fiu mereu” cum spune cântarea.

6. Să ne rugăm pentru slujitori cinstiți, curați și demni de chemarea sfântă pe care o face Domnul secerișului!Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: