TE SIMȚI AMENINȚAT?

„După ce s-au rugat ei, s-a cutremurat locul” (Faptele Apostolilor 4:31)

Te afli într-o situație care te intimidează? Dacă este așa, iată patru lucruri pe care le-au făcut ucenicii când s-au simțit amenințați de autoritățile religioase ale vremii lor.

1) L-au adus pe Dumnezeu în peisaj. „Doamne, uită-Te la amenințările lor” (FA. 4:29). Ai vorbit cu Domnul despre situația ta? Dacă problema ta nu e destul de mare ca sa fie o rugăciune, atunci e prea mică pentru a fi o povară! Dumnezeu trebuie să fie prima persoană cu care discuți, nu ultima. Rugăciunea este ușa prin care El intră în situația ta, așa că nu uita să-L inviți.

2) S-au rugat pentru o credință mai mare. „Dă putere robilor Tăi… cu toată îndrăzneala” (v.29). E nerealist să crezi că toate întrebările tale vor primi răspuns și că toate temerile tale vor dispărea. Credința și frica vor lucra întotdeauna în viața ta. Pentru a fi un învingător, trebuie să înveți să înfometezi frica și să hrănești credința prin Cuvântul lui Dumnezeu (vezi Romani 10:17).

3) Au așteptat ca Dumnezeu să intervină! „Întinde-Ți mâna” (Faptele Apostolilor 4:30). Nu sta cu mâinile încrucișate așteptând ca Dumnezeu sa acționeze. Pornește atacul! Când ucenicii au trecut printr-o furtună, Biblia spune: „Când se îngâna ziua cu noaptea (Grecește: în a patra strajă.), Isus a venit la ei, umblând pe mare.” (Matei 14:25). Domnul Isus lucrează si în schimbul de noapte! El este gata ori de câte ori ÎI chemi.

4) Au fost umpluți cu Duhul Sfânt. „După ce s-au rugat ei,… toți s-au umplut de Duhul Sfânt” (Faptele Apostolilor 4:31). lată cheia! Au fost întăriți și umpluți de energie prin puterea lui Dumnezeu – și tu poți fi la fel.

coordonatori Bob & Debby GassCategories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: