Mulțumirea – cel mai mare dușman al nemulțumirii

coordonatori Bob & Debby Gass

„Aduceți cererile voastre la cunoștința lui  Dumnezeu,… cu mulțumiri.” (Filipeni 4:6)

Se întâmplă așa de ușor să te îngrijorezi, mai ales în compania persoanelor nepotrivite. Fără să-ti dai seama, critici și te plângi, iar atmosfera devine negativă. Asta pentru că vorbele sunt asemeni norilor sau strălucirii soarelui: ele creează un climat.

Tu spui: „Dar spun aceste lucruri doar pentru că sunt atât de îngrijorat.” Atunci citește următoarele: „Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni si cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus.” (v. 6-7).

Te ridici deasupra neliniștii prin faptul că aduci mulțumiri, nu prin văicăreli. Nu lăsa ca gradul de mulțumire pe care îl ai să fie determinat de situația ta deoarece Dumnezeu este mai mare decât situația prin care treci. Deci cum îți poți învinge înclinația pe care o ai de a fi negativist si în schimb, să dezvolți o perspectivă pozitiva plină de credință?

1) Hotărăște-te să fii așa! Abraham Lincoln a spus adevărul când a afirmat că „oamenii sunt fericiți în măsura în care se hotărăsc să fie astfel.” Refuză să-ți mai petreci vreo clipă criticând și văicărindu-te.

2) Începe acum! Schimbarea nu se întâmplă ușor, dar dacă nu are un început, ea nu se produce deloc. Încearcă să fii mai conștient de ceea ce spui Surprinde-te asupra faptei! Când primele tale fraze sunt negative, corectează-te si direcționează conversația spre ceea ce este pozitiv. Hotărăște-te ca de-acum înainte, când nu poți spune ceva util, sa te abții să mai spui ceva.

3) Caută ceea ce este bine! „Tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună, si orice laudă, aceea să vă însuflețească. (Filipeni 4:8).

Fă din următoarea rugăciune si rugăciunea ta: „Doamne, Te rog să-mi dai o perspectivă pozitivă și plină de credința în fiecare zi. Amin”.Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: