FII GATA SĂ AJUȚI! (3)

coordonatori Bob & Debby Gass

„…prin mângâierea cu care noi înșine suntem  mângâiați de Dumnezeu, să putem mângâia pe  cei care se află în vreun necaz!” (2 Corinteni 1:4)

O modalitate prin care poți sprijini un prieten aflat într-o criză este aceea de a-l ajuta să identifice resurse importante – spirituale, personale și interpersonale.

1) Resurse spirituale. „Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi”. (Psalmul 46:1). Cuvântul lui Dumnezeu luminează întunericul și confuzia. Duhul Său este sursa oricărei mângâieri – El dă „pacea … care întrece orice pricepere” (Filipeni 4:7). Prezența Sa vorbește singurătății, iar puterea Lui ajută pe cei cu inima să învingă sentimentele de deznădejde. Oameni aflați în criză sunt adesea dezorientați, iar acest lucru îi face să uite tot ce le-a dat deja Dumnezeu 

2) Resurse personale. Amintește-i că este înzestrat cu calități și capacități unice Ajutăl să-și aducă aminte de biruințele din trecut, când a reușit să treacă cu bine prin perioade dificile. Încurajează o atitudine pozitivă care țintește spre viitor în loc să rămână paralizat de durerea prezentă. Cel mai important, întărește-i credința cu rugăciune și adevăruri dinCuvântul lui Dumnezeu. Și nu în ultimul rând, adu-i aminte de sprijinul pe care i-l oferi.

3) Resurse interpersonale. Membrii familiei, prietenii, partenerii de afaceri și vecinii pot fi si ei un sprijin, iar resursele comunității sunt disponibile pentru asistența medicală, financiară și materială. Biserica locală reprezintă o altă sursă. Oamenii care trec printr-o criza se simt adesea prea stânjeniți pentru a cere ajutor; au impresia că trebuie să-și rezolve singur, propriile probleme. Ajută-i să înțeleagă că ești binecuvântat atunci când dăruiești, și că într-o zi li se va ivi ocazia și lor să-i ajute„pe cei ce se află în vreun necaz!Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: