NU MAI DA VINA PE ALȚII ȘI ASUMĂ-ȚI RESPONSABILITATEA (3)

coordonatori Bob & Debby Gass

„Uitând ce este în urma mea, şi aruncându-mă spre ce este înainte…” (Filipeni 3:13)

Indiferent care a fost trecutul tău, Dumnezeu ți-a pregătit un viitor mai bun. Dar, ca să te poți bucura de el, trebuie să-i ierți pe cei ce te-au rănit, să te ierți pe tine însuți și să dai uitării totul. Când vei face toate acestea, probabil vei experimenta o gamă largă de emoții. Poate vei simți mânie, crezând că viața este nedreaptă și că nu este ceea ce ți-ai dorit.

Întotdeauna ți-ai închipuit un soț sau o soție gata să aibă grijă de tine. Nu te-ai gândit niciodată că va trebui să-ți asumi singur responsabilitatea pentru viața ta.

Poate îți este teamă că nu vei reuși – și că, dacă dai greș, doar tu poți fi de vină…

Poate te deranjează că acum trebuie să te gândești la viața ta într-o altă lumină, dintr-o altă perspectivă.

Poate te simți chiar trist pentru modul în care ai dat vina pe alții în trecut, știind în sinea ta că viața nu a luat cursul dorit de tine din cauza propriilor tale alegeri și decizii.

Poate îți este rușine datorită greșelilor tale din trecut și nu ești sigur că îți poți asuma responsabilitatea personală și să mergi înainte.

Indiferent care sunt emoțiile care apar, bune sau rele, trebuie să știi că e ceva normal atunci când faci o schimbare semnificativă în viața ta. Și indiferent ce simți, nu te judeca singur! Recunoaște că ai anumite sentimente; întreabă-te dacă gândurile tale sunt raționale sau dacă sunt doar niște frici mai vechi care îți transmit un mesaj. Apoi, respectă-ți angajamentul de a nu-i mai învinovăți pe alții și asumă-ți responsabilitatea pentru propria ta viață.

Cuvântul pentru tine astăzi este acesta: „Uită ce este în urma ta, şi aruncă-te spre ce este înainte!”Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: