CONDU-ȚI COPIII LA HRISTOS !

coordonatori Bob & Debby Gass

„Poruncile acestea pe care ți le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să Ie întipărești în mintea copiilor tăi” (Deuteronom 6:6-7)

Nu e ușor să fii părinte creștin într-o lume în care presiunea anturajului apasă asupra ta cu milioane de kilograme pe centimetru pătrat; o lume în care valorile sunt decăzute, iar imoralitatea este ridicată la mare rang. Însă cu ajutorul lui Dumnezeu, poți reuși! Ca să-ți conduci copiii la Hristos, fă următoarele cinci lucruri:

1) Începe când sunt mici și citește-le povestiri biblice în fiecare seară. Lasă-i să te audă când te rogi pentru ei ca să-L cunoască pe Domnul Isus personal și când Îi mulțumești că a murit și pentru păcatele lor.

2) Când îi duci la biserică, explică-le ce reprezintă anumite ceremonii și sărbătorile (Botezul, Cina Domnului, Paștele și Crăciunul) și de ce sunt respectate și celebrate.

3) Fii sensibil la toate întrebările spirituale pe care le pun și fă-ți timp să răspunzi la ele în așa fel încât să înțeleagă.

4) Cumpără DVD-uri și desene animate creștine care prezintă adevărurile Bibliei pe înțelesul lor.

5) Crede că Duhul Sfânt îți va da înțelepciune la momentul potrivit ca să le prezinți Evanghelia și roagă-te pentru mântuirea lor neîncetat.

La un moment dat, D. L. Moody a raportat „două convertiri și jumătate” la un serviciu pe care l-a condus el: Cineva a zis: „Presupun că vorbiți despre doi adulți și un copil.” „Nu, a răspuns domnul Moody, mă refer la doi copii și un adult. Copiii au capacitatea de a-și dărui întreaga viață lui Dumnezeu, dar unui adult îi mai rămâne doar jumătate din viață.”

Și nu uita lucrurile pe care le învățăm cel mai bine sunt cele pe care le auzim cel mai des. Așadar:

„Poruncile acestea pe care ți le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipărești în mintea copiilor tăi.”Categories: Studiu biblic

1 reply

Trackbacks

  1. CONDU-ȚI COPIII LA HRISTOS ! | 1novelty7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: