,,Doar pentru ucenici!“

V-ați întrebat vreodată cum se face că și nașterea și învierea n-au fost comunicate de Dumnezeu lumii întregi, ci doar unui grup restrâns de martori? Și când a venit în lume și când a plecat din ea, Domnul Isus n-a făcut-o în fața mulțimilor, ci discret, doar în fața câtorva oameni aleși parcă special pentru aceasta. Oare de ce?

Există informații la care au acces decât aceia care sunt, în adevăratul sens, ,,ucenicii Domnului“. Știam aceasta din Noul Testament, dar am rămas surprins să o văd ca pe o constantă a întregii Biblii.

Adevărul nu este pentru oricine! Cel puțin nu ,,acel adevăr“ pus deoparte doar pentru aceia care au inima alipită de Domnul.

,,El le-a răspuns: „Vouă v-a fost dat să cunoaşteţi tainele Împărăţiei lui Dumnezeu, dar celorlalţi li se vorbeşte în pilde, ca, măcar că văd, să nu vadă, şi, măcar că aud, să nu înţeleagă“ (Luca 8:10).

Sigur, Dumnezeu ar putea să le vorbească tuturor clar și pe înțeles, în așa fel ca fiecare om și toți oamenii la un loc să priceapă și să fie convinși. Așa o va și face la marea judecată de apoi. Acolo se vor explica toate tainele și toți oamenii vor înțelege toate lucrurile. De aceea vor amuți toți și din această pricină orice om își va pleca genunchii înaintea Celui ce le vorbește. Deocamdată încă Dumnezeu n-o face. El vorbește, dar nu insistă:

,,Dar acum căutaţi să Mă omorâţi pe Mine, un om, care v-am spus adevărul, pe care l-am auzit de la Dumnezeu“ (Ioan 8:40).

Adevărul întreg nu este pentru batjocoritorii necredincioși:

,,Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi să se întoarcă să vă rupă“ (Matei 7:6).

Ni se reproșează predicatorilor că foarte rar vorbim de la amvon despre convingerile noastre cele mai adânci, cele mai profunde. Așa este! O facem doar în cercurile intime de părtășie și rugăciune ale celor cu adevărat îndrăgostiți de Domnul. De ce? Pentru că așa ne-a învățat Învățătorul nostru. Iată cum sună sfatul Lui într-o variantă din cartea profetului Isaia:

,,Învelește această mărturie, pecetluiește această descoperire, între ucenicii Mei“ (Isaia 8:16).

Lumina revelației divine este progresivă și devine din ce în ce mai puternică și mai clară doar pe măsura în care te apropii de Domnul, Sursa ei, și-i devin, din dragoste, ucenic. Adevărul este pentru minte, dar poarta lui este întotdeauna inima.

Mulțumesc Doamne că ne-ai dat acest privilegiu.

De aceste sărbători, haideți să-i mai dăruim Domnului încă o dată, mai adânc și mai deplin, inimile noastre.

 

 Categories: Studiu biblic, Teologice

Tags:

4 replies

  1. Numai Dumnezeu îmi cunoaște cărările viitoare. Ne rugăm împreună.

  2. El le-a răspuns: „Vouă v-a fost dat să cunoaşteţi tainele Împărăţiei lui Dumnezeu, dar celorlalţi li se vorbeşte în pilde, ca, măcar că văd, să nu vadă, şi, măcar că aud, să nu înţeleagă“ (Luca 8:10).

    Din nou, un articol de mare calitate! Daca nu esti atent la expresia “sa cunoasteti tainele” [care in Noul Test. Grec original, implica “a cunoaste ‘misterele’ divine” (ale Imparatiei, evident)]. Cuvantul Grec “mysterion” nu este de calitate istorica, ci de calitate divina, pt. ca DESCHIDE usha TAINELOR INCHISE OMENIRII intregi! Aici, Rev. Branzei se remarca pentru sofisaticatia si discernamantul sau profesional cit si lingvistic! Yes, he needs to preach more often in Romanian churches, even in megachurches like Biserica Baptista Emanuel din Oradea si mai citeva (una aici Penti. in Portland), si chiar in Biserica Baptista Centrala YONSEI din Seoul, Koreea de Sud. Au ei traducatori–nu te teme frate! Acolo, imaginile si vorbele isacusitului Pastor Branzei, ar reverbera in toata Asia si in imprejurimi! Nu sunt asa de iscusiti pastori non-evrei care au trecut pe la acele amvoane! Faceti tot posibilul si mergeti la aceste mega congregatii amintite mai sus! Aveti o imagine profesionala si personala de neegalat in mijlocul crestinismului–numai ca nu ati folosit-o inca. E timpul s-o folositi. Alegeti predici de tip “profetie” din Biblie. Aici, la aceasta disciplina nu va egaleaza nimeni in Sec. 21. Domnul sa va dea putere sa faceti aceasta, pt. slava si gloria Lui.

  3. CE FRUMOS, DOMNUL SA VA BINECUVANTEZE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: