SECRETE ALE STĂPÂNIRII DE SINE (1)

„Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta  lui însuși și momit” (Iacov 1:14)

În următoarele zile vom vorbi despre câteva modalități de îmbunătățire a stăpânirii de sine. lată primul pas: Acceptă responsabilitatea ta pentru  lipsa de autocontrol. Recunoaște-ți problema. Biblia spune: „fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuși și momit.

Principalul motiv pentru care faci ceva este pentru că îți place! Când știi că ceva este rău pentru tine, dar totuși faci lucrul acela, înseamnă că dorești. Uneori încercăm să ignorăm problema stăpânirii de sine sau s-o negăm: „Ce problemă? Eu n-am nici o problemă” sau „Așa sunt eu” sau „Toată lumea face așa.

Uneori dăm vina pe alții: „Dacă aș avea alți părinți” ‘sau „Diavolul m-a făcut s-o fac.” Câtă vreme îți irosești energia căutând scuze, nu poți face progrese. Iacov arată că ne place să urmăm calea minimei rezistente și de obicei e cel mai ușor să cedăm în fața ispitei.

Începem să ne dezvoltăm stăpânirea de sine atunci când stăm față în față cu ceea ce a spus Dumnezeu deja în Cuvântul Sau: „oricine trăiește în păcat, este rob al păcatului.” (Ioan 8:34).

Vrei să ai mai multă stăpânire de sine? Atunci recunoaște că ai o problemă și spune-o clar și răspicat: „Am această problemă. În acest aspect am nevoie de ajutor.” Poate ai problemă cu mâncatul, cu băutul, cu drogurile, cu vorbirea, cu pierderea cumpătului, cu banii, o exercițiile fizice, cu relațiile aventuroase, cu televizorul, cu hainele, cu timpul — toate aceste domenii necesită stăpânire de sine. Așadar, astăzi pleacă-le pe genunchi și vorbește cu Dumnezeu despre problema ta, crezând că prin ajutorul Său, vei reuși s-o rezolvi. Amin?Categories: Studiu biblic

2 replies

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: