LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE ÎNVINGI (1)

„Nu te abate de la ea nici la dreapta nici la stânga, ca să izbutești în tot ce vei face” (losua 1:7)

Peter McWilIjams a spus:

„Evitarea situațiilor în care ai putea face greșeli ar putea fi cea mai mare greșeală.”

În următoarele câteva zile haideți să ne uităm la câteva lucruri pe care trebuie să le depășești pentru a fi biruitor. Astăzi ne vom ocupa de situațiile din viată.

Ți se pare că te-ai împotmolit într-o situație din care nu mai poți ieși? Poate ai vrea să mergi fa facultate, dar nu ai bani. Sau ai vrea să-ți schimbi locul de muncă. Dar te împiedică salariul sau teama de a nu-ți pierde pensia. Poate simți că ești blocat de un handicap sau de o boală. Secretul biruinței este să împarți împrejurările în situații pe care le poți schimba și situații pe care nu le poți schimba.

Aproape orice în viață se poate schimba sau poate fi abordat altfel. Dar nu totdeauna se poate schimba acum. Fă-ți o listă cu lucrurile pe care le poți schimba. Foarte mulți dintre noi au parte de eșec – și greșesc mereu – pentru că persistă în încercarea de a schimba ceea ce nu se poate.

Biblia spune că: „EI schimbă vremurile și împrejurările.” (Dan.2:21).

Înțelege diferența dintre credință și fantezie. Cineva a spus: „Pentru orice problemă de sub soare, există sau nu un remediu. Dacă există o soluție, găsește-o, iar dacă nu există, ia-ți gândul de la problemă.” Dumnezeu te-a înzestrat cu anumite daruri. Atunci când le descoperii când le dezvolți și când le folosești, El îți va face parte de reușită în pofida sorții ce pare a fi imposibilă. Nu băga în seamă ceea ce nu poți schimba, concentrează-te pe restul și oportunitățile ți se vor descoperi singure. După cum a spus Hanibal în timpul faimoasei mărșăluiri prin munții Alpi: „Fie vom găsi un drum, fie vom face unul.” Si tu ai nevoie de-o asemenea abordare a situațiilor din viată.

 

(meditații pe Net)

Advertisements


Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: