Ce fel de viață duci?

„Eu am venit ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug “.

(loan 10:10)

lată câteva întrebări pe care trebuie să ți le pui în mod constant:

1) Sunt eu o persoană accesibilă? Vorbind despre farisei, Domnul Isus a spus: „umblă după locurile dintâi la ospețe, și…le place … să le zică: „Rabi!” (Matei 23:6-7). În vremea Domnului Isus, unii rabini credeau că adevărata spiritualitate îți cere să te distanțezi de oameni. În mod ironic, singurul rabin pe care l-au putut atinge cei proscriși s-a dovedit a fi Dumnezeu Însuși. Domnul Isus a fost cea mai accesibilă persoană pe care au putut-o întâlni vreodată.

2) Sunt eu o persoană îngăduitoare? Jonn Ortberg scrie: „In clipa în care pornim în căutarea virtuții, începem să ne întrebăm care este motivul pentru care ceilalți nu sunt la fel de virtuoși ca si noi. Asta ne amintește de răspunsul pe care i l-au dat vecinii, lui Homer Simpson, când Homer i-a întrebat unde au fost: „Am fost într-o tabără creștină unde am învățat cum să fim mai critici.” Ai fost și tu într-o asemenea tabără? Auzi cumva o voce înlăuntrul tău etichetându-i pe oameni: „Asta e nevoiaș și dependent – stai departe de el. Ăsta e deștept si are multe de oferit – încearcă să iei legătura cu el. ? Deci, haideți să nu îi mai etichetăm pe oameni mereu ca și cum am fi într-un fel de competiție!

3) Sunt eu cinstit? Un băietel de la Scoala duminicală știa ce fel de răspuns să dea oricând, așa că atunci când învățătoarea a întrebat: „Ce este maro, blănos și strânge alune?” el a mormăit: „Bănuiesc, că ar trebui să fie cineva din Biblie – dar mie mi se pare că e veverița!” Deseori încercăm să spunem lucruri spirituale pentru a-i impresiona pe ceilalți, când de fapt ei nu au nici cea mai vagă idee despre ce vorbim. Așa că să fim cinstiți cu noi înșine – și cu ceilalți!

Advertisements


Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: