Geneza 1 – Au fost zile de 24 de ore sau epoci ?

    

Discuția aceasta continuă. Ieri am auzit un argument în favoarea zilelor de 24 de ore:

+++

Biblia conține fapte și alegorii. Dacă ,,zilele“ din Geneza 1 sunt alegorii în spatele cărora se ascund periode de timp care conțin ,,milioanelele de ani“ solicitate de procesul evoluționist, atunci întregul eșafodaj al Scripturii se prăbușește.

Am să pun o altă întrebare:

Sunt cele 10 porunci un ,,fapt“ sau o alegorie? Este porunca ,,să nu ucizi?“ Un fapt sau doar un fel de a vorbi?

Dacă cele 10 porunci sunt ,,fapt“ atunci Dumnezeu a închis în textul lor și restricții pentru interpretarea zilelor din Geneza 1. Iată ce este scris despre porunca a patra:

,,Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti.
Să lucrezişase zile şi să-ţi faci lucrul tău. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta.
Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea, şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea S-a odihnit, de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o“. (Exod 20:8-11).

Este acest text un argument pentru părerea că zilele din Geneza 1 au fost doar ,,zile de 24 de ore“?

Advertisements


Categories: Studiu biblic

3 replies

  1. Nu e nevoie.
    Cartea Iov vorbește despre două creaturi uriașe care nu mai există azi, una de apă și una de uscat. Caută acolo ce scrie despre Leviatan.

  2. Nu e nevoie.
    Cartea Iov vorbește despre două creaturi uriașe care nu mai există azi, una de apă și una de uscat.

  3. Urmaresc de mult timp blogul dvs, va ascult predicile si apreciez toata munca dvs care, pentru mine e foarte interesanta.In privinta capitolului 1 din Geneza , am cateva intrebari la care am incercat de-a lungul timpului sa gasesc explicatii . Ele se refera la modul in care descoperirile arheologice se combina sau nu, cu relatarile Bibliei. Atunci cand am auzit prima data despre dinozauri , nu am crezut in existenta lor deoarece nu-i regaseam niciunde, in istoria relatata de Biblie. Daca ar fi existat pe vremea potopului, ar fi fost luata, in corabie, cate o preche din fiecare, ca sa li se pastreze vie samanta pe pamant si avand in vedere ca erau foarte multe soiuri de animale mari, gigant, multe dintre ele pradatoare, cred ca ar fi fost imposibil ca dupa potop si pana acum, omul sa fii putut contribui la extinctia lor totala. Pe de alta parte, oamenii de stiinta afirma faptul ca disparitia lor s-a produs in urma unei glaciatiuni (despre care Biblia nu pomeneste nimic).In schimb, in Biblie apare un verset interesant: Gen 1:2 “Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi* Duhul lui Dumnezeu Se mişca pe deasupra apelor”. Care ape? Nu cumva cele provenite in urma dezghetului? S-ar putea, oare, plasa, era dinozaurilor, intre primul si cel de-al doilea verset al Bibliei?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: