M3 – Strategii de cumparator

Concediul este perioada de două săptămâni în care cheltuim în altă parte ceea ce am economisit acasă în celelalte zile ale anului!

Ca să eviți să fi considerat un zgârâie brânză, dar nici să nu cazi în plasa naivului care risipește  fără rost bani agonisiți cu greu, cea mai bună strategie este să urmezi sfatul specialiștilor în turism: cumpără de acolo de unde cumpără și localnicii. Zonele istorice și căile bătute pe trasee urmate de toți ceilalți turiști sunt pline de capcane financiare. În această situație este foarte adevărata zicala: mai condu puțin și vei economisi foarte mult: “Drive a little, save a lot!”

Când răbdarea te lasă și mai ai și îngăduința soției, urmarea acestui sfat te poate scuti să pari un fraier celor care ți-au pus capcanele în drum. Un ghid din Israel ne-a zis: “Vă rog din suflet, nu dați niciodată prețul pe care vi-l cere un negustor evreu. Vă rog asta nu pentru că țin la voi, ci la sănătatea evreului. Dacă-i dați, poate face o criză de nervi sau de inimă zicându-și: “Mare prost am fost cu fraierul acesta! Puteam să-i cer mai mult!” Vă rog frumos; nu ne faceți așa ceva.

Am mai învățat că plătitul cu credit card ascunde în majoritatea cazurilor un comision de 2%. Comoditatea se plătește.Categories: Personale

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: