În focul argintarului

“El va şedea, va topi şi va curaţi argintul” – (Maleahi 3:3)

Te afli cumva în focul argintarului? Dacă este aşa nu te revolta şi nu încerca să scapi, ci stai liniştit şi lasă-l pe topitor să-şi facă treaba.
Biblia spune: “El va şedea, va topi şi va curaţi argintul; va curaţi pe fiii lui Levi, îi va lămuri cum se lămureşte aurul şi argintul, şi vor aduce Domnului daruri neprihănite”.

O femeie care a citit acest verset la un studiu biblic a dorit să afle care este legătura cu umblarea ei cu Domnul, aşa că şi-a făcut o programare la un argintar. Fără a menţiona altceva decât un interes general pentru proces, ea a stat şi l-a observat pe argintar lucrând. A văzut cum ţine argintul în foc, explicându-i-se că pentru a arde toate impurităţile tre buie să fie ţinut în mijloc unde este cel mai fierbinte. Ea l-a întrebat dacă stă în faţa focului tot timpul. “Da”, i-a răspuns el, “şi nu trebuie doar să-l ţin, dar trebuie să-l şi urmăresc. Dacă-l las în foc prea mult, se va distruge”. După ce s-a gândit la acest lucru o vreme, femeia a întrebat: “De unde ştii când s-a terminat procesul?” Zâmbind, el a răspuns: “E simplu, îmi văd faţa reflectându-se în el”.

Dacă esti în focul argintarului, ţine minte:

a) El ştie ce face, aşa că ai încredere în El;

b) El nu va lăsa să fi distrus de împrejurări şi nu-şi va lua ochii de la tine;

c) Când procesul s-a terminat, vei semăna mai mult cu Domnul Isus şi mai puţin cu vechiul tău eu. Nu este ceea ce-ţi doreşti? Nu este lucrul pentru care te-ai rugat?Categories: Personale

1 reply

  1. Noi ne rugam -sa nu treaca prin incercari- cind de fapt trebuie sa spunem- sa fie cu noi in incercari = si cind cineva este , strigam= scoate-l, nu-l lasa, izbaveste-l mai repede…si mai vrem sa semanam cu Cel ce a suferit pentru noi- ca ne-a iubit . De fapt noi nici nu Ne suferim / Sa suferim si de aici nici nu iubim la fel ca El (dar asta este o alta poveste…)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: