The Lost Symbol – doar un timp pierdut

Am citit in doar doua zile cartea de 508 de pagini scrisă de Dan Brown, „The Lost Symbol“.

Cartea vine dupa alte doua atacuri asupra crestinimului, cel cu Ingerii si Demonii si cel cu Codul lui DaVinci.

Cea de a treia contributie ofera acum in locul crestinismului facut harcea parcea (asa este parera lui Dan Brown), o invatatura veche-noua: indumnezeirea omului. Numeroasele exemple din carte sustin ca aceasta a fost religia adevarată a fondatorilor Americii.

Trebuie sa recunosc ca au intr-o treime dreptate. America a fost formata de trei categorii de oameni veniti din Europa:

– o aristocratie scarbita de limitarile structurilor monarhice si religioase din vechiul continent si doritoare sa instaureze pe continentul de dincolo de Atlantic o noua societate a „atlantidei“ legendare.

– o categorie de reformatori religiosi care visau sa traiasca in libertate de constiinta in Lumea Noua.

– o scursura de aventurieri porniti pe imbogatire rapida, oameni fara cultură și scrupule, numai buni de manipulat și călărit ca „forță de muncă“.

Dan Brown scoate la lumină societațile secrete ale masonilor, urmații iluminiștilor care au trecut oceanul, dependenți și acum de structurile societăților secrete din Europa și mai ales „City-ul“ din inima Londrei. Cu o iscusință vicleană el prezintă pericolul deconpirării acestor persoane-personalități printr-un film, în timp ce el însuși o face printr-o … carte. Masonii câștigă, în dorința lui Dan Brown,  prin lecturarea cărții admirașia și acceptarea noastră generală. Ei vor fi în curând noua preoție căreia i se va închina întreaga societate americană.

Care este răspunsul meu la acest atac perfid și parsiv asupra creștinismului?

Finalul cărții se încurcă într-o coadă de pește. Pe de o parte The Lost Symbol, esența învâțăturilor maeștrilor din trecut este prezentat drept … Biblia. Ea a fost pusă la temelia uriașului obelisc din Washington pe al cărui acoperiș scrie Laudă Domnului (!), iar pe de altă parte învățătura principală care ni se transmite este mult așteptata îndumnezeire a omului, produs al evoluției interioare de-a lungul generaților care s-au succedat în istorie. Lipsa de logică este logica … inițițiaților masoni. Numai ei știu adevărul și nici măcar nici ei toți, ci doar cei din anumite „cercuri din cercuri“. Noi, toți ceilalți, trebuie doar să avem răbdare și TOTALĂ încredere și supunere față de această pseudo-preoție cu pretenții. Ei ni se autpropun cu falsă modestie drept aristocrația unei lumii viitoare pregătită în secret timp de secole.

Cartea este o deziluzie. Nu trebuia să ne silească să citim atătea pagini ca să ni se ofere la sfârșit aceeași minciună cu care au fost păcăliți Adam și Eva: „Veți fi ca Dumnezeu“. Cine-L ascultă acum pe Dan Brow și pe șarpele care-i stă în spate, crezând că se va îndumnezei va ajunge iremediabil și inevitabil să se îndrăcească. Este de altfel istoria celor 4000 de ani descriși în … adevărata Biblie.

De fapt, nu trebuia să mă aștep la altceva. Diavolul nu este original și nici Creator. El vine la noi mereu cu aceeași minciună. Dan Brown ne propune să nu mai credem în „Dumneeul de sus“, ca să-l putem descoperi pe cel adevărat, pe cel „dinăuntru“, acela care ne-a semănat în materie din conștiința cosmică generală și care așteaptă să ne crească dinauntru spre îndumnezeire. Nu putem, spune autorul, să ajungem decât ceea ce suntem deja, dumnezei.

Mai bine citeam 510 pagini din Biblie decât să citesc cartea lui Dan Brown, capul de lance al atacurilor masonice asupra Bibliei și asupra Bisericii lui Christos. Am făcut-o intr-un fel pentru voi, ca să vă pot scrie aceste căteva rânduri.Categories: Personale

13 replies

  1. Mulţumesc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: