Pelicanul prins

Azi am fost la ocean si am fost eroul unei intamplari neasteptate.  Un pelican (cormoran?) s-a asezat pe balustrada falezei. Oamenii s-au imbulzit sa-l fotografieze, cand, vai, unua din doamnele de fata a observat ca laba dreapta era umflata din cauza ca se prinsese in latul unie foste undite pescaresti. Oh! a gemut glasul colectiv al multimii.

“Daca cineva ar avea destul “curaj” ar prinde pasarea si ar scapa-o de durere.

M-am simtit direct lovit in amorul propriu. Am lasat nepotelul in carut, m-am strecurat pe sub nivelul balustradei si “harsh” am inhatat pasarea de picioare. N-am fost prea priceput si m-am trezit batut cu aripile si cu ciocul lung peste fata si in cap. Am infascat-o cum am putut eu mai repede si am imobilizat-o. Am strigat pescarilor de aproape sa vina sa ma ajute. In cateva minute, piciorul umflat a fost eliberat din latul de plastic. Acul fostei undite se afla si el infipt intr-una din aripi. Dupa “operatie” , am crezut ca este cazul sa dau drumul pasarii si am asezat-o cu grija iar pe balustrada parapetului. Spre surprinderea generala, pasarea n-a zburat, ci si-a intins larg aripile in adierea brizei si a stat asa lasandu-se fotografiata pe indelete. Era ca si cum ar fi fost recunoscatoare pentru binela care i se facuse.

DSC_0036

DSC_0037

DSC_0038Categories: Personale

2 replies

  1. Isaia 1:3
    Boul isi cunoaste stapanul, si magarul cunoaste ieslea stapanului sau, dar Israel nu Ma cunoaste, poporul Meu nu ia aminte la Mine.”

  2. Daca intr-un creier asa de mic…poate exista recunostiinta…ce fel de “pasari” sintem noi ,cind nu avem acest simtamint fata de Cel ce ne-a salvat pe noi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: