Blogurile sunt deocamdata ca globurile pe pomul de craciun, putine si multicolore. Cineva a remarcat ca lumea blogurilor este inca departe de lumea cea … mare.
Intr-adevar, dintre toti oamenii activi, numai o minoritate au acces la computere. Dintre acestia, numai un numar restrans stiu cum sa le foloseasca corespunzator. Chiar si dintre acestia, majoritatea acestei minoritati prefera sa fie pasiva, doar niste “eye balls” curiosi din fire, dar mult mai putin dornici sa-si impartaseasca trairile si parerile cu ceilalti.
Multumim asadar, celor care ne tin interesul activ prin activitatea lor dezechilibrant de mare pe aceste pagini publice de comunicatii si confruntari scanteietoare.
Va veni vremea, poate chiar mult prea curand, cand majoritatea se va dezamorti si va intra “pe piata”, iar atunci sa te tii! Cine va mai putea citi toate cele scrise si cine va putea fi “la curent” cu toate cele spuse?
Vom ajunge atunci la o confuzie generala mai tragica decat cea pe care o traieste literatura scrisa contemporana. Unul dintre cei mai buni scriitori ai Europei spunea nu de mult ca “adevarata tragedie nu este ca prea putini oameni mai citesc azi carti, ci ca prea multi oameni scriu carti. Aceasta este adevarata problema.” Cum ne vor “orienta” noi intr-o cacofonie de sute sau sute de mii de bloguri ?
In cercul nostru crestin neorpotestant roman, vom continua sa ne invartim probabil unii in jurul celorlati, cautansd sa rascumparam si sa sfintim spatiul virtual, inhamandu-l abitir la carul de biruinta al Evangheliei. Spor la lucru, voi, cei animati de puterea invierii. Hristos a inviat!
Categories: Maxime si cugetari
A propos de ceea ce spunea acel scriitor – “adevarata tragedie nu este ca prea putini oameni mai citesc azi carti, ci ca prea multi oameni scriu carti” – acest lucru se intampla acum in toate domeniile, printre acestea fiind si muzica de exemplu (deodata, toti compun muzica, toti fac CDuri- cu sau fara chemare, cu sau fara studii (ce mai conteaza…)). Suntem generatia careia i-a fost dat sa vada cum se ridica un nou Turn Babel in fata ochilor nostri si cum “CONFUZIA generala a ajuns cuvantul de ORDINE”. Odinioara, la Turnul Babel, Dumnezeu a starpit confuzia aceasta extrem de nociva pentru sufletul omului, generata de “unitatea lumii”, prin dispersare in popoare separate, cu culturi separate, cu limbi separate, cu identitate proprie. Acum omenirea face exact acelasi lucru pe care Dumnezeu il condamnase atunci: hai sa fim cu totii la un loc! Sa ne facem un Turn…, o Capitala… Internetul este principalul accesoriu pentru indeplinirea acestui deziderat. Dar uitati-va la ce a dus in final “marea unire”: Comunitatea Europeana a ajuns un fel de “varza” in care nimeni nu mai stie al cui este… De aceea se intampla ceea ce se intampla, legat de holocaust si nu numai, intr-o Anglie aproape “musulmanizata”, intr-o Germanie “turcizata”, etc. Nu stiu cat mai tine si la noi la romani, aspectul cu identitatea. Recent, cel mai mare complex comercial construit vreodata in Romania a fost declarat cel numit “Dragonul Rosu” din Bucuresti (dragonii sunt acum inscriptionati pe aproape toate produsele CHINEZESTI de la noi de pe piata… Va spune ceva? Aproape ca nu mai gasesti in magazine un tricou fara desenul dragonului pe el).
Dar, multumim Domnului, caci prin Duhul Sau cel Sfant “voi fratilor, nu sunteti in intuneric, pentru ca ziua aceea sa va prinda ca un hot. Voi toti sunteti fii ai luminii si fii ai zilei. Noi nu suntem nici ai noptii nici ai intunericului. De aceea sa nu dormim ca ceilalti, ci sa veghem si sa fim treji!” (1Tes 5.4-6)
Asa este, e valabila treaba cu comunicarea, saptamana trecuta a venit cineva la adunare, prin intermediul blogului, insa ce tip de om era… vai, vai. Este bine insa ca prin mijlocul acesta ni se lungesc mainile, gurile, insa cred ca daca nu ni se ascute si caracterul, de acum esecul va fi si mai mare.
Doamne ajuta!
Aveti dreptate, frate Vasile Filat. Am citit articolul si asa este.
Dragi Fraţi,
Dar, priviţi la nimărul vizitelor pe care le are fiecare din noi timp de o săptămână. Cuvântul lui Dumnezeu este vestit cu putere prin bogurile creştine şi am avut multă bucurie când prin intermediul blogului am reuşit să conduc pe oameni la Hristos, că fie motivaţi la misiune, să-şi salveze familiile del adivorţ, etc. Într-un sondaj făcut pe blogul http://www.moldovacrestina.net am aflat că 54% din vizitatori erau oameni care nu frecventează biserica dar pe blog mulţi din ei vizitează sistematic. Este un avantaj grozav al vremurilor noastre să predicam prin bloguri, în orice timp şi în orice loc. Domnul să ne ajute la aceasta. Am publicat şi eu un articol în acest sens
http://www.moldovacrestina.net/computer/blogging/zece-10-motive-pentru-fiecare-preot-sa-aiba-un-blog-personal/
Hristos a înviat!
Mai demult se zicea:”de ce sa faci scoala ca doar nu esti popa!”.
Eu ma bucur de orice mijloc care face Cuvantul sa alerge. Intr-o lume inundata si innecata de imagine, barcile care poarta cuvinte sunt salvatoare si purtatoare de Cuvant. Credinta vine tot in urma auzirii si nu e nici o problema ca sunt multe voci, pentru cei ce cunosc Glasul Pastorului.
Fiind atat de multe carti e intr-adevar greu sa crezi ca una din ele e Cartea!
Fiind atat de multi pomi in Eden, unul a fost Pomul Vietii.
Printre atat de multe cuvinte, se rostogoleste si Cuvantul.
Din miliardele de morminte, doar unul este Gol.
Din miliardele de scrisori, cateva sunt epistole.
Iar din milioanele de bloguri, sunt cateva care au in ele sare si Har.
Numai Har va doresc!
Veteranii ca Daniel vor ramane mereu vizitati chiar de vor fi zeci de mii de bloguri . Astia se merita cititi !
Adevarat a inviat!
Cat depspre bloguri.. cand vor fi mai multe… vom avea nevoi de mai mult spirit de discernamant…