In coada de peste!

Romanii sunt renumiti ca nu pot duce lucrurile pana la capat, multumindu-se sa le inceapa si sa le lase apoi neterminate, adica “in coada de peste”. Un anumit domn remarca simbolismul acestei situatii: trei jucatori romani de fotbal care activeaza in liga italiana au nume care se termina in litera “U”, simbol al situatiilor cu doua alternative nehotarate: Mutu, Radu si Chivu! Asta ca sa nu mai vorbim de multimea de Ionescu, Popescu, Magheru, Tunaru si alte nume de familia terminate si ele in “U”. Se pare ca suntem singura natiune care are atatea nume terminate in “u”, nu in “o” sau “i” sau “e” ca majoritatea celorlalte surori de ginta latina.

Sa fie oare o simpla intamplare?

Da, aveti dreptate, majoritatea cuvintelor  terminate in “u” ar fi trebuit sa se termine gramatical in “l”, mutul, dulapul, cutitul, etc Ne-a fost insa lene sa ducem o treaba pana la capat si … le-am lasat neterminate.Categories: Uncategorized

5 replies

 1. Lipseste solutia…

 2. Ma intreb cum l-o fi chemand pe autorul acestui articol…neterminat?

 3. Pura speculatie 🙂

  Argument: jucatorii de fotbal mentionati activeaza intr-unul din cele mai puternice campionate din lume. Multi doar viseaza sa ajunga acolo (daca ar juca fotbal).

 4. Linba românå este prin exelentå vocalicå si lasa loc folosirii fiecarei vocale, avand fata de alte linbi si vocale specifice ca å si å sau î. Nu cred cå folosirea lui “u” final ar fi “neispråvire”, nici vreu fel de deficienta eticå sau relationalå.
  Eu, personal.asesc frumoaså limba romanå, dar desigur este infinit mai frumoaå când este folosit limbajul colorat si viu folosit de Dumitru Cornilescu, in traducerea in româna moderna a Cårtii cåtilor.

  SC

 5. este o intamplare… 🙂 ca doar nu o sa zic ca este adevarat , ca numele-mi se sfarseste in U 🙂
  Lasand la o parte gluma , nu cred ca exista corelatie cu numele ci cu alte aspecte, etica muncii, atitudinea fata de aproapele, respectarea cuvantului…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: