Și dacă adevărul pe care-l știi nu este realitate?

Am avut privilegiul să stau de vorbă azi cu cineva inițiat în lumea Internetului, a intranetului și a altor … neturi.

Mi s-a confirmat încă o dată că între adevăr și realitate există mari diferențe. Biblia spune că noi “cunoaștem în parte și propovăduim în parte”. Va veni o zi în care acest “în parte” se va sfârși …

Ceea ce s-a dat public … publicului este doar o parte dintr-o rețea de informații care există între o bază de informații și o altă bază de informații. Computerele sunt doar instrumente pasive între inteligențe care analizează și difuzează informațiile.

Am aflat azi că toată lumea știe totul despre Bill Gates, dar aproape nimeni nu știe ceva despre Bill Joy și despre alții ca ei. Acești foști tineri ai unei generații geniale lucrează comod pentru Pentagon și pentru alte astfel de centre de … Inteligență.

Acel ChatAI care a fost nu de mult pus la dispoziția publicului există de fapt de foarte multă vreme. Problema limitărilor lui este că este doar fratele mai mic al unui alt sistem de Chat care lucrează dincolo de adevărurile publice, în sfera mult mai largă a datelor “clasificate” la “strict secret”.

Ca și în complicata lume a lui Dumnezeu, și în lumea noastră există diferențe mari între “adevăr” și “realitate”. Adevărul este ceea ce știm noi, realitatea cuprinde pe deasupra și ceea ce nu știm noi … deocamdată.

Steve Job a avut de mentor un guru indian care l-a deprins cum să ia legătura cu entități de dincolo de sfera materială a lumii. Foarte mulți programatori și analiști sunt azi geniali sub influența drogurilor. Pentru progresul din lumea noastră, alterarea subconștientului este poarta unui forme superioare de cunoaștere.

Am aflat multe azi … Cel mai important lucru aflat astăzi a fost însă că ceea ce știam “în parte” din Biblie este un fragment adevărat de realitatea din care am căzut și în care a venit Isus Christos să ne ridice. Prin El, noi suntem de fapt deja așezați în realitatea plenară de “dincolo”.

Urmează pe pământ reașezarea zilelor lui Noe în care omenirea a progresat enorm până ce orice făptură și-a stricat calea rânduită de Dumnezeu pentru a urma o altă cale, parazită care a dus-o la pierzare.

Se mai poate face ceva? Putem opri acest progres spre pierzare? E târziu. E foarte târziu. Este mult prea târziu. De-acum … scape cine poate sau mai bine zis cine se lasă scăpat de Dumnezeu. Aceasta înseamnă de fapt lucrarea de salvare sau de mântuire.Categories: Articole de interes general, Teologice

Tags:

2 replies

  1. Acel ChatAI …pentru cine a lăsat Isus în Apocalipsa Eu sunt Alfa și Omega ?
    AI vs AOMega

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: