Plec iar la drum. Voi scrie oare un alt jurnal de călătorie?

Plec iar la drum. N-am mai plecat de mult peste ocean. Am aceleași emoții, dar … De data aceasta, oricât ar fi de „la fel“ ca altădată este din multe puncte de vedere „alt-fel“.

Plecam altădată invitat de biserici sau însoțind delegații de misionari americani. Plec de data aceasta ca un „colaborator“ extern al Societății misionare Române, al cărui președinte este acum Valer, unul din ginerii mei. Sunt un deschizător de drum pentru toți ceilalți păstori din Asociație.

Plecam altădată împreună cu Daniela, soția mea. Plec de data aceasta împreună cu Michael, unul din nepoți, în vârstă de 16 ani, pe care Valer vrea să-l deprindă cu munca misionară.

Plecam altădată spre „ai mei“, fie că era vorba de moldovenii mei, fie că era vorba despre românii mei din Australia, din țară sau din diaspora europeană. Plec acum la un altfel de „ai mei“. Parțial evreu, mă duc să-i încurajez pe cei care misionează printre musulmani. Interesantă situație, paradoxală într-un fel, perfect normală din punctul lui Dumnezeu de vedere.

Plecam altădată sănătos și plin de energie. Plec acum într-o convalescență îndelungată de Covid. „Încerc apa cu degetul“ ca să văd dacă Dumnezeu îmi dă sănătate să mai fac și alte călătorii în viitor sau mă vrea sedentar, „la calabalâcurile mele“ din America, punând în cărți tipărite studiile biblice pe care le-am ținut toată viața prin biserici.

Plecam până acum temător și timid. Plec acum și mai temător și mai timid, speriat de ce va fi și mai ales de ceea ce ar putea să fie.

Mă așez ca într-o navă spirituală în rugăciunile celor din biserica Bethel cu care ne-am însoțit în lucrare de aproape 40 de ani și în credința pe care mi-a inspirat-o cel ce mi-a făcut de data aceasta o chemare irezistibilă. Am fost invitat în ultima vreme în foarte multe locuri. De regulă, am refuzat politicos. Am acceptat invitația aceasta pentru că sună frumos și pentru că într-o după amiază caniculară din vara aceasta, pe una din plajele Californiei, Valer ne-a făcut la toți trei o poză și a subtitrat-o caragios: „Tache, Ianche și Kadâr“.

Domnul cu mila și marea Lui înțelepciune.Categories: Amintiri

6 replies

  1. Domnul sa va dea putere,fiti binecuvantati de Domnul ,,la plecare si la venire,,

  2. Pace! Unde în România veniți?

  3. Psalmul 121

  4. Fiti Binecuvintati In calatorie
    Protectia Domnului In tot locul .

  5. Dumnezeu sa va întărească și însoțească mereu !!

  6. Unde-i poza?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: