Ce aduc suferințele noastre?

„Nu merită un argument”
„Frații mei, să priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări” (v.2)
Pentru lectură și meditație – Iacov 1:1-12


„Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați”.

Ori de câte ori suntem gata să experimentăm necaz și supărare, Dumnezeu poate folosi aceste experiențe ca să ne sensibilizeze spiritul și să facă lucrarea noastră față de alții mai eficientă și mai roditoare.

Mi-e teamă însă că majoritatea creștinilor, inclusiv eu, se tem foarte tare de acest adevăr. Cu câțiva ani în urmă, după ce am exprimat acest adevăr, o femeie mi-a scris astfel: „Mi-e foarte teamă de ceea ce ai spus în legătură cu necazul și supărarea care sunt mijloace în mâna lui Dumnezeu pentru a ne adânci sensibilitatea noastră față de alții. N-am găsit să fie așa. Am găsit însă că supărarea și necazul mă fac să mă îngrijorez mai mult de mine decât de alții. De aceea nu pot pronunța rugăciunea pe care mi-o sugerezi: „Doamne, pune asupra mea orice presiune dorești; știu că presiunea pe care o permiți Tu face parte din scopul Tău – să mă faci să devin omul pe care îl vrei Tu”.

Întotdeauna trebuie să fim atenți să nu interpretăm adevărul biblic prin experiențele omenești; să interpretăm însă experiențele omenești pe baza adevărului biblic.

Scriptura ne spune că Dumnezeu permite presiuni asupra noastră pentru un scop, și că necazul și supărarea vor produce rezultate extraordinare în viața noastră – doar dacă le permitem. Aici este problema!

Ori de câte ori principiile biblice par să nu ne ajute, nu luați la întrebare principiul – întrebați-vă dacă sunteți sau nu, gata să-l acceptați, și dacă-l aplicați în felul arătat de Dumnezeu. În fața lui Dumnezeu nu are nici un rost să argumentăm – El are întotdeauna dreptate.

O Tată, ajută-mă să văd că ori de câte ori lucrurile nu merg așa cum o spune Cuvântul Tău, problemele nu sunt de partea Ta – ci de a mea. În asemenea momente ajută-mă să trec de partea Ta și împotriva mea – pentru că Tu ai întotdeauna dreptate. Amin.Categories: Studiu biblic

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: