Lăuntrul afectează exteriorul

„Toate lucrurile îmi sunt permise, dar nu toate sunt de folos …” (v.12)

2 Cor. 4:1-16; Prov. 20:27; Mat. 15:18-19; Mar. 7: 21-23

Să ne mai concentrăm puțin asupra importantei idei că atitudinile noastre joacă un rol important și hotărâtor în sănătatea noastră fizică. Un doctor mi-a spus că de îndată ce primește o nouă ediție din cartea În fiecare zi cu Isus se uită prin ea repede să vadă dacă am scris ceva pe tema relației dintre atitudini și sănătate – un subiect favorit al meu – și apoi comandă mai multe broșuri pentru a le da unora din pacienții lui care au nevoie să-și schimbe atitudinile. Cu o anumită ocazie, mi-a scris o scrisoare în care îmi spunea: „Te rog să revii la acest subiect ori de câte ori poți – nu-ți dai seama cât bine faci meseriei mele de medic”.

Potrivit cu un articol din Jurnalul Medical Britanic „nu există un țesut sau un organ în tot trupul care să nu fie influențat de atitudinea minții și a spiritului. Omul este o unitate compusă din spirit, suflet și trup, și nu poate fi bolnav într-o parte fără să paseze acea boală celorlalte părți. Atitudinile pe care le menținem în mintea noastră nu rămân doar atitudini – ele se transmit în efecte fizice reale.

Așa ne-a conceput Dumnezeu pe noi, ființele, ca atitudinile corecte să producă în trupurile noastre efecte corecte. Să presupunem că ele ar produce efecte negative. Atunci trupul și moralitatea ar fi străine unul de celălalt. Un chirurg eminent a spus: „Am descoperit împărăția lui Dumnezeu la vârful bisturiului meu; este în țesut”. Un lucru bun din punct de vedere moral este întotdeauna un lucru bun și din punct de vedere fizic. Legile moralității și legile sănătății sunt scrise de același Dumnezeu pentru același scop – trăire sănătoasă și fericită.

O Tată, așa ne-ai făcut încât, ori ne stricăm, ori ne îmbunătățim starea sănătății noastre. Ajută-mă să am atitudinile Tale în tot ce spun și în tot ce fac. Pentru numele Tău scump. Amin.Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: