CURCUBEUL PROMISIUNII

Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce-a făcut făgăduinţa. Evrei 10:23

În anii care au urmat potopului, Noe trebuie să fi simţit o extraordinară încredere şi asigurare ori de cîte ori a văzut un curcubeu pe cer. Curcubeul era un semn de aducere aminte de la Dumnezeu a legămîntului făcut cu Noe. Chiar şi azi ne gîndim la curcubeu ca la un semn că Dumnezeu Îşi ţine promisiunile. Cît de minunat ne luminează el cerul întunecat al încercărilor şi suferinţelor!

Văduva unui misionar se întorcea cu avionul spre junglele din insulele Irian Java, unde murise soţul ei. În timp ce micuţul avion îşi croia drum spre localitatea unde ea îşi plănuise să continue să servească lui

Dumnezeu, gîndul ei trecea printre munţi şi văi cu jungle dense. În timp ce zbura, ea s-a gîndit deodată: ‚De ce sunt aici?‘ Moartea soţului, responsabilitatea mărită faţă de familie, reasumarea unei munci istovitoare în mijlocul unui trib asemănător celor din epoca de piatră – toate acestea şi multe altele o copleşeau.

Se apropiau de zona în care urma să locuiască, şi pilotul a spus: „Priviţi!” Jos se vedea în toată frumuseţea un curcubeu încercuind conturul neclar al sătuleţului, direct în mijlocul lui. ‚Slavă Ţie, Doamne!‘ a exclamat ea în gînd. ‚Sunt chiar în centrul curcubeului promisiunilor Tale‘.

Cînd dai de dificultăţile vieţii – fie doar o pală din vîntul în­cercării sau o furtună lungă – încearcă aceasta: Repetă toate promisiunile din Cuvîntul lui Dumnezeu pe care ţi le aminteşti. Cînd faci acest lucru, fiecare urgenţă devine o ocazie pentru Tatăl ceresc să înconjoare cerul înnorat cu „curcubeul promisiunii”.

P.R.V.

Stînd pe promisiunile veşnice

Cînd primejdia, frica se-apropie;

Prin Cuvîntul Domnului voi învinge

Stînd pe promisiunile Lui.

Carter

Viitorul celui credincios este la fel de strălucitor ca şi promisiunile lui Dumnezeu.Categories: Articole de interes general, Pentru lucrători, Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: