„SUNT CU TOTUL AL TĂU!”

Să aduceţi trupurile voastre…ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu cea bună, plăcută şi desăvîrşită. Romani 12:1-2

Un arhitect a spus că cei mai mulţi clienţi care i-au cerut să le facă proiectul unei case aveau deja planul în mintea lor. Ceea ce doreau era doar să li se aprobe ideile şi satisfacţia de a-l vedea desenînd ceea ce credeau ei că le va satisface nevoile.

Unii creştini fac exact acelaşi lucru atunci cînd Îi cer Arhi­tec­tului divin să le planifice viaţa. Se roagă pentru înţelepciune şi călăuzire, în timp ce în inima lor au hotărît deja cum să atingă anumite scopuri. Ei au pierdut sensul lui Romani 12:1-2. Deşi se încred cu bucurie în Cristos pentru salvarea lor, se abţin să nu facă o predare totală care este necesară ca „să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvîrşită”.

O fată a participat la o întrunire, unde a fost îndemnată să se predea total lui Cristos. Dorea să facă voia lui Dumnezeu, dar se temea că El o va conduce spre ceva ce nu-i va plăcea. După serviciu, predicatorul, Stephen Olford, a vorbit cu ea şi i-a spus: „Citeşte Romani 12:2 cu atenţie, şi vei vedea că ‚voia cea bună şi desăvîrşită a lui Dumnezeu‘ este partea ta. Cu toate că nu e un drum uşor, acesta va fi plăcut pentru El şi-ţi va aduce adevărata bucurie pe care o cauţi”. Citind imnul scris de George Matheson: „Doamne, fă-mă un rob”, Olford a ajuns la cuvintele: „Voia mea nu-i a mea pînă ce n-o faci voia Ta”. Deodată, totul a căpătat sens pentru ea şi a început să plîngă, rugîndu-se: „Îţi mulţumesc, Doamne. Sunt a Ta, cu totul”.

I-ai predat tu totul Domnului?

H.G.B.

Numai mergînd pe calea Domnului putem cunoaşte voia Domnului.Categories: Articole de interes general, Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: