FUNII DE DRAGOSTE

„I-am tras cu legături omenești, cu funii de dragoste, am fost pentru ei ca cel ce le ridică jugul de lângă gură. M-am plecat spre ei și le-am dat de mâncare.” (Osea 11:4)

Dragostea adevărată este întotdeauna gata de acțiune. În relația Sa cu noi Dumnezeu este cel care are mereu inițiativa. Desigur că atunci când noi nu răspundem cum trebuie față de dragostea Lui, El rămâne dezamăgit.

Reproșul Său față de evrei era că în ciuda semnelor repetate de dragoste arătate față de ei, aceștia i-au întors mereu spatele.

Cu toate acestea, Dumnezeu a rămas consecvent caracterului Său și a continuat să-i iubească. Asemenea unei persoane care iubește în cel mai profund mod cu putință, Dumnezeu n-a încetat să-și manifeste dragostea chiar dacă uneori acest lucru l-a făcut să sufere.

Pentru că dragostea este plină de bunătate, răbdare și tact, El a folosit cele mai iscusite căi de atragere a poporului către El.

Caracterul lui Dumnezeu a rămas același. El este același Dumnezeu plin de dragoste și de dorința de a ne ști numai ai Lui.

El continuă să folosească aceleași metode prin care caută să ne atragă spre Sine.
Și pentru că știe că noi înșine nu suntem în stare să ducem înainte relația cu El, Dumnezeu ne trage după El cu funii de dragoste.

Ori de câte ori suntem dezamăgiți, descurajați, obosiți și gata să renunțăm, El ne trage cu funii de dragoste.
Doar trebuie să deschidem bine ochii și să vedem funiile de dragoste ale lui Dumnezeu.

Faptul că ne bucurăm de pace, de viață, de liniște, de sănătate, de pâine, de mântuire, toate acestea sunt funiile de dragoste cu care Dumnezeu ne trage spre El.
Cum credeți că reușim să trecem peste obstacole pe care alții nici măcar nu se încumetă să le privească, sau cum putem birui încercările, necazurile sau problemele care ne ies înainte pe drumul credinței, dacă nu prin dragostea nemărginită a Domnului care ne întinde funii de dragoste.

De fapt, toate manifestările dragostei lui Dumnezeu sunt funii de dragoste întinse de El prin care încearcă să ne țină lângă Sine.

Scandalos este faptul că uneori Dumnezeu ne trage după El, iar noi ne împotrivim. Nouă ne place mai mult să întoarcem capul spre lume și să mai zăbovim puțin printre cotloanele și ungherele ei mizere.

Nu bănuim ce ar însemna ca Dumnezeu să se sature să ne mai tragă spre Sine.

La dragoste se răspunde cu dragoste. Să nu-L lăsăm pe Dumnezeu să ne târască după El ci să mergem de bună voia noastră, privindu-L cu încântare cum nu încetează să ne iubească, întinzându-ne în fiecare zi funii de dragoste.Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: