Cine va câștiga: Rusia sau Ucraina?

Conflictul continuă și lumea a ajuns să creadă că Ucraina, micul David (spun ei), are șanse să nu fie învinsă. Mai ales că a sărit în ajutorul ei o lume întreagă. M-a întrebat cineva: „Cine câștigă. Ucraina sau Rusia?“

Primul meu răspuns este că nu va câștiga nimeni. Va fi un fel de meci nul.

Conflictul mult mai larg este între zona lui Antichrist care se integrează economic, cultural, politic și militar (Noua Ordine Mondială!) și „domnul miazănoaptei“ (Ezechiel 38-39).

După „uniformizarea“ reacțiilor impuse de NOM după Covid pe toată suprafața pământului, este spectaculos să vezi cât de uniformă și armonizată este reacția împotriva Rusiei, în sport, artă, politică, militar și ideologic. O uriașă mașinărie mondială sugrumă un stat întreg și-i ia aerul. Sunt experimente care coc capacitatea „umanității colective“ de a suspenda dreptul la viață al celor care vor să i se sustragă autorității. Sunt blocate conturi financiare, se suspendă drepturi la călătorie, se interzice accesul la resurse, se fac excluderi din foruri mondiale, se suspendă dreptul la întreceri sportive, la manifestări culturale, etc.)

Amândouă aceste entități sunt citate ca prezente în marele conflict de la finalul istoriei acestui veac.

Pe acest blog am publicat deja articole care întrezăresc această scenă a finalului.

Pe marea tablă de șah a lumii, piesele sunt așezate pentru deznodământul în care fiecare va urmări să dea „Șah-mat“ adversarului. Rezolvarea și biruința va veni însă din altă parte. Mânia lui Dumnezeu fi elementul care îi va îngenunchea pe toți. N-am ajuns însă acolo. Nu toate condițiile descrise în Biblie s-au realizat. Ierusalimul este departe de a fi o cetate „fără zăvoare“, în liniște și fără griji, iar lumea n-a ajuns încă sub „pacea mincinoasă“ a Antichristului.

Citez aici doar câteva paragrafe scrise de domnul Nicolas Dima:

„Spre deosebire de cea mai mare parte a secolului XX dominat de SUA și fosta Uniune Sovietică, în prezent există trei sisteme politice principale în lume: capitalismul american, comunismul chinez și globalismul corporativ. În trecutul recent, lumea a fost dominată de capitalismul american și comunismul sovietic.

America s-a bazat pe democrație, proprietate privată și libertate personală. Comunismul a fost colectivist, abuziv, ateu și dictatorial. Winston Churchill a spus odată despre capitalism că a fost un sistem prost, dar a fost cel mai bun din tot ceea ce oamenii au experimentat vreodată.

În cele din urmă, capitalismul american a câștigat, dar a fost o victorie pirică.

Odată dizolvată URSS, capitalismul tradițional și-a pierdut simțul direcției și a fost treptat înlocuit de o cursă corporativă pentru dominația globală. America a rămas forța principală, dar capitalismul s-a transformat în altceva. Libertatea a început să ia forme haotice: libertățile individuale au devenit licențioase; vechile valori religioase au căpătat expresii păgâne, iar profiturile și banii au devenit noii regi.

După ce și-a pierdut atractivitatea internațională prin marxism, Moscova a revenit la vechile sale rădăcini ortodoxe și țariste. Fără dezvoltare economică, Rusia nu poate oferi oamenilor săi mândrie și securitate decât prin vechea expansiune teritorială. Și aici este miezul conflictului.

America și marile corporații occidentale vor să-și extindă raza în Ucraina. Ei trebuie să o facă pentru că globalizarea nu se poate opri fără a risca pierderea scopului.

Rusia, în schimb, trebuie să se extindă în continuare, altfel riscă să se micșoreze și mai mult și, eventual, să ajungă în jurul ducatului Moscovei. Și pentru a se confrunta cu Occidentul, Rusia trebuie să-și asigure sprijinul Chinei.

China, în prezent un candidat la dominația mondială, oferă un model alternativ de guvernare care este ateu, materialist și totalitar. Sistemul garantează tuturor un nivel minim de trai, dar oamenii plătesc prețul printr-un sistem de supraveghere care nu permite nicio abatere. Sunt recompensați pentru comportamentul bun și pedepsiți aspru pentru greșeli. Dacă există un pic de democrație, aceasta este printre membrii elitei de partid din vârf și printre plebei din partea de jos.

Nimeni nu știe cum va evolua lumea, dar conflictul ruso-ucrainean de astăzi poate schimba totul.“

Alte comentarii ale acestui mare politolog român găsiți aici.

Fiți siguri că vă faceți favorul să citiți încă o dată Ezechiel 38,39. După viteza cu care a fost cumpărată cartea „Ezechiel – chemarea slavei“, se pare că ne trezim la mesajele profetice.

P.S. – Am fost întrebat: „Tu cu cine ții: cu Ucraina sau cu Rusia?“
Bineînțeles că țin cu nimeni. Partea mea este aia cu … „Vină Împărăția Ta!“Categories: Studiu biblic

Tags:

3 replies

 1. Datorita armatei si faptului ca conflictele armate au loc in afara Israelului, evreii pot pune capul pe perna asigurati. Plus relatiile de prietenie care se inmultesc. Daca acordul cu SUA intra in efect, va fi si mai multa liniste.

  Pentru armate nu exista niciodata liniste in adevaratul sens al cuvantului. Iar o guvernare mondiala, o liniste asigurata mondial inseamna o supunere completa a tuturor statelor unei singure guvernari. Impartirea in doua a lumii in timpul Ezechiel dezvaluie ca in acel moment nu exista o astfel de stapanire mondiala.

 2. „Civilii au toate conditiile pentru un trai fara griji.“
  Ați fost în Ierusalim de curând? Puteți spune că ei stau fără griji?

 3. “Ierusalimul este departe de a fi o cetate „fără zăvoare“, în liniște și fără griji”

  Pe vremuri, fiecare cetate era obligatoriu inconjurata de ziduri de aparare. Zidurile erau o conditie esentiala pentru existenta/dainuirea acelei cetati. Primul lucru facut de evreii intorsi din robie a fost refacerea zidurilor (dusmanii incercau sa impiedice acest lucru).

  In zilele noastre, zidurile de aparare nu isi mai au rostul din cauza atacurilor aeriene. Asa ca nimeni nu mai construieste ziduri in jurul oraselor. Asta poate fi un soc pentru ochii unui om din vechime, un lucru de neconceput; cum poti sa pui capul pe perna si sa dormi fara grija cand orasul tau nu are ziduri de protectie?

  Din acel punct de vedere si in ochii unui profet din vechime, Israelul este deja o cetate “fara zavoare” si faptul ca se poate dezvolta si are in granitele lui activitate de tara normala, este pentru ca isi poate asigura si linistea necesara. Civilii au toate conditiile pentru un trai fara griji.

  Israel reuseste sa se inconjoare de state arabe prietene si in ultimele zile. chiar si Turcia cauta sa refaca relatiile cu Israel. Parte din aceste state nu vor participa la atacul Gog-ului asupra lui.

  Sustin parerea lui Amir ca nivelarea Damascului poate fi evenimentul declansator implinirii Ezechiel 38-39. De luni de zile, Iranul face transporturi de munitie si armament cu avioane cargou in Damasc. Israel a mai atacat periferiile acestuia distrugand depozite iraniene de armament si este pregatit sa o faca din nou, pentru ca Iran a reluat transporturile de ceva zile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: