Avraam (7) – Problema arabă?

Din sălbăticirea viei lui Dumnezeu s-a născut un copil sălbatic: Ismael. A fost ideea rea a lui Sara și complicitatea vinovată a lui Avraam. Ismael este roada trăirii lor în firea pământească. Nu e vina lui! El este copilul care nu trebuia să se nască! Odată născut însă, el are parte de grija și dragostea lui Dumnezeu.Categories: Studiu biblic

Tags:

1 reply

 1. Dupa ce am ascultat predica despre problema araba mi-au venit in minte cateva intrebari. Am deschis acest site si primul lucru pe care l-am vazut a fost atentionarea din zona fotografiei. Dar mi-am spus: poate totusi…
  Ati afirmat ca Ismael nu trebuia sa se nasca. Probabil. Dar totusi voia suverana a Domnului a ingaduit sa se nasca si, mai mult decat atat, l-a ocrotit de represaliile Sarei. Ni se spune ca Avraam nu a agreat cu pozitia Sarei cu privire la Ismael (Genesa 21:11). Oare sa fie o legatura intre acest episod si faptul ca la moartea Sarei ea pare a nu mai fi locuit impreuna cu Avraam, din moment ce acesta “a venit” la Hebron (Genesa 23:2) ca s-o inmormanteze?
  Si, un alt caz care “nu trebuia sa se nasca”: Esau. Acesta, desi a obtinut si el o “ramasita” de binecuvantare de la Isaac, a fost in final anihilat ca natiune, pentru ca (Maleahi 1: 2 – 4 si Romani 9: 13) Dumnezeu a hotarat asa. Stiu ca Esau este numit “lumesc” (Evrei 12:16). Am putea considera ca si tatal sau Isaac a avut un rol in deplasarea lui Esau catre felul de a fi “lumesc” conform cu Genesa 25:28. Si, intocmai ca si Ismael, Esau era si el vinator.
  Deci in final: are Dumnezeu un plan prestabilit si imuabil sau se adapteaza la dorintele (si greselile) unui om? Sunt constient ca o asemenea intrebare suna cam obraznic si au fost situatii in care cei care au indraznit sa formuleze intrebari similare au fost aspru admonestati (Iov 38: 1 – 2; Romani 9: 20 -21).
  Sa concluzionam si sa renuntam conform cu Isaia 55: 8 – 9?
  Sau sa indraznim sa speram conform cu Ioan 15: 14 -15?
  Cu respect,
  George Madar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: