Mărturia lui Iuda

Da, există așa ceva. N-am văzut-o până anul acesta. Pe lângă Pilat și sutașul de la poalele crucii, Dumnezeu ne-a pus la îndemână și mărturia lui …Iuda!

Isus a fost legat și stătea înaintea lor ca un făcător de rele. Iuda a fost şi el acolo şi când a văzut că Isus este condamnat la moarte i-a părut rău pentru ce a făcut și a adus prețul vânzării înapoi bătrânilor și marelui preot:

„Am păcătuit, căci am vândut sânge nevinovat.”

Prin aceasta și trădătorul a trebuit să recunoască nevinovăţia Lui Isus. Dar și aceasta a scos la iveală inima lor împietrită. Ei au spus:

„Ce ne pasă nouă? Treaba ta.” Iuda a aruncat arginţii în Templu, şi s-a dus de s-a spânzurat. El era unul din cei doisprezece“.

Iuda a stat cu Fiul lui Dumnezeu aproximativ trei ani. Zi de zi, acest om a văzut ce a făcut Domnul Isus și ce a spus El. Concluzia lui? Isus este nevinovat!

Din păcate, această mărturie n-a fost urmată de o pocăință dusă până la capăt, ci doar de o remușcare care l-a împins spre sinucidere … Ce s-ar fi făcut cu el dacă ar fi așteptam încă trei zile ca să aibă parte de … Înviere?

Iuda a murit pentru că a avut doar un Isus din Nazaret … mort.Categories: Studiu biblic

Tags:

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: