Care sunt limitele utilității tale?

Am dat în spital de oameni și am dat de îngeri. Care este diferența?

O doamnă de aproximativ … și ceva (Era gata să uit că n-ai voie să vorbești de vărstă la o doamnă!) a intrat în salon să-și facă lucrarea medicală. M-a văzut treaz și trist așa că s-a apucat imediat de lucru:

„Fiți liniștit că veți fi bine. M-am uitat la analizele zilnice și mergeți pe drumul cel bun. Fiți optimist că de asta depinde jumtate din vindecare. Închipuiți-vă că sunteți deja acasă peste câteva săptămâni.

Și eu am avut Covid. L-am luat aici în spital. Acum sunt bine și mi-au dat concediu două luni de zile. Ce să fac eu însă atâta timp acasă cât aici e nevoie de oameni la lucru în valul acesta teribil? De aia sunt aci. Pentru că să stau de vorbă cu oameni ca tine. Asta este cea mai mare bucurie a mea.“

N-am întebat-o dacă merge la biserică. N-am întrebat pe Domnul dacă o știe pe nume. N-am crezut că mai era nevoie …

Pe mine, naufragiat năuc, mă împingea energic spre țărmul scăpării. Pe alții, plecați ireversibil din ce în ce mai departe de posibilitatea supraviețuirii îi păstorea gingaș spre lumea celor de sub valuri.

Și eu care credeam că păstorii și predicatorii sunt cei mai importanți oameni din lucrarea lui Dumnezeu … Câți dintre noi știu însă, dincolo de predici și studii sforăitoare, să conducem un suflet cu abilitatea și dedicarea acestei femei? Sau a acestui … înger?

În ziua aceea am mâncat o porție dublă de umilință.Categories: Amintiri

6 replies

 1. Dragă Wes
  Nici nu știi câtă dreptate ai! Sau poate că tocmai știi și asta dă valoare fiecărui cuvânt al tău!

 2. E uite așa cel dintâi a ajuns cel din urmă și cea din urmă un înger trimis de Dumnezeu ! În malaxorul zdrobirii fiecare am avut cel puțin o întâlnire cu astfel de trimiși ( îngeri ) . Mulțumim Domnului că ni te-a redat și vă dorim refacere completă ! Cu drag mult !

 3. SE VEDE CA TE-A CURATIT DOMNUL SI ACUM POTI SA VEZI SI SA CANTARESTI LUCRURILE BINE…
  STIU CE SIMTI/ZICI PT C-AM TRECUT SI EU PE-ACOLO. GBY:)

  PS: AM AUZIT ODATA DEMULT CORUL BABRBATESC CANTAND CANTAREA: DRAG PRIETEN CARE CANTI…..SI-AS DORI DACA SE POATE SA O PUI PE YouTube ACEASTA CANTARE DEOSEBITA.

 4. Domnul sa va binecuvinteze!Regret ca sunteti bolnav,dar ma bucur sa stiu ca sunteti un copil al Sau.

Trackbacks

 1. DANIEL BRANZAI: Care sunt limitele utilității tale? Am dat în spital de oameni și am dat de îngeri. Care este diferența? – CrestinTotal.ro
 2. DANIEL BRANZAI: Care sunt limitele utilității tale? Am dat în spital de oameni și am dat de îngeri. Care este diferența? – Radio Peniel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: