Slujitori, slujitori, dar … ai cui?

Nu mă întrebați de unde-mi vin aceste subiecte. Sunt în covalescență. Nu există nici un bolnav în stare să se înțeleagă pe sine.

Spre dimineața unei nopți mult mai liniștite mi-a bătut în geam geamănul unui pui de gând. I-am dat drumul înăuntru și, după ce s-a foit puțin să se cuibărească, și-a întins aripile mici pentru o discuție mare.

A început surprinzător cu una dintre expresiile unic desemnate pentru o activitate distinctă din biserică.

Cel ce o folosește în textul Evangheliei sale o cunoaște bine și știe despre ce vorbește. Ea este parte din destinul lui pe acest pământ.

Iată mai întâi textul, apoi “expresia” și, la final, o respectuoasă subordonare de sine.

“Fiindcă mulţi s-au apucat să alcătuiască o istorisire amănunţită despre lucrurile care s-au petrecut printre noi, după cum ni le-au încredinţat cei ce le-au văzut cu ochii lor de la început și au ajuns slujitori ai Cuvântului, am găsit și eu cu cale, preaalesule Teofile, după ce am făcut cercetări cu de-amănuntul asupra tuturor acestor lucruri de la obârșia lor, să ţi le scriu în șir unele după altele, ca să poţi cunoaște astfel temeinicia învăţăturilor pe care le-ai primit prin viu grai” (Luca :1-4).

Expresia unică este “slujitori ai Cuvântului”. Unii au ajuns slujitori ai cuvântului.

Semnificația ei acoperă smerenia celor ce slujesc într-un mod specific în adunarea sfinților. Ei nu slujesc oamenilor, nu sunt subordonați oamenilor, ci sunt, chiar așa cum li se spune, … “slujitori ai cuvântului”.

Ce prilegiu! Ce chemare înaltă? Să nu te faci rob oamenilor. Sa nu te integrezi degradant în grupuri de putere sau de interese financiare. Să nu fii slugă la căruță nimănui, nici măcar la cea a propriilor interese, ci să fii convins că ești pus deoparte într-o chemare deasupra firii: să fii un slujitor al Cuvântului.

Avem prea mulți politicieni la amvoanele, prea mulți manageri și oameni de afaceri, prea mulți curatori de clădiri și contabili de suflete. Eu însumi unul vinovat printre ei …

Și puiul de gând îmi trase o privire discretă cu coada ochiului, ca sa vadă dacă nu cumva m-am supărat …

Nici vorbă! Îi dădeam chiar dreptate cu toată inima. Situația era clară. Putea vedea oricine cu o inimă suficient de bună ca să audă geamătul unui început de gând.

Impasul este clar. Criza este prezentă. Tânguirea paralizantă nu slujește la nimic. Ceea ce se cere, ceea ce ne trebuie cu o disperată urgență sunt niște exemple de oameni care au redevenit sau vor să redevină rapid niște “slujitori ai Cuvântului”:

“Faceţi toate lucrurile fără cârtiri și fără șovăieli, ca să fiţi fără prihană și curaţi, copii ai lui Dumnezeu, fără vină, în mijlocul unui neam ticălos și stricat, în care străluciţi ca niște lumini în lume, ţinând sus Cuvântul vieţii; așa ca, în ziua lui Hristos, să mă pot lăuda că n-am alergat, nici nu m-am ostenit în zadar” (Filipeni 2:14-16).

Cuvântul sus! Noi jos! În smerenie … slujindu-l!Categories: Articole de interes general

4 replies

 1. EXACT asta zic si eu. SLAVA DOMNULUI ca ti-a DESCOPERIT ACEST LUCRU F IMPORTANT 🙏❤️
  De multe ori am auzit multi frati cu expresia “va slujim”, “v-am slujit”, etc
  DAR ADEVARUL e ca noi TREBUIE sa fim SLUJITORI CUVINTULUI.

  DOMNUL sa te Binecuvinteze cu Sanatate. Mult Har si Pacea lui ISUS.
  MARANATA!

  1 PETRU 5:2-11
  PSALM 3:3
  PSALMUL 23

 2. Sa fi slujitor al Cuvantului , nu inseamna sa te imbraci frumos, sa te infatisezi in fata enoriasilor la amvon ca si un director , aceasta inseamna sa mananci cartea , in gura e dulce ca mierea, dar in stomac e amara !
  Cuvantul sa l propavaduisesti cu gura e dulce , dar cuvantul cand te transforma nu e usor!
  Un slujitor al Domnului este cel cu amareala pantecelui , din pacate pana acum pantecele tuturor asa zisilor crestini a fost mult prea dulce , deva dat pe langa!
  Ma bucur ca Domnul va dat vindecare trupeasca , nu va cunosc , va citesc blogul in schimb , cuvantul in gura vad ca l stapaniti , viata dvs .stiti cum va este , insa multumesc Domnului ca de multe ori iesiti fin tipare si forme si spune ti lucrurile pe nume!
  Asta inseamna sa fi slujitor sa transmiti cuvantul adevarat nu imbracat si cat poti sa te rogi sa l traiesti!
  Asteptam sa citim tot mai multe revelatii pe care Domnul vi le trimite !
  Multa sanatate dvs, si sotiei

Trackbacks

 1. DANIEL BRANZAI: Slujitori, slujitori, dar… ai cui? – CrestinTotal.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: