W. S. Ibrahim – Învățăm de la un frate arab

Dacă aş fi cugetat lucruri nelegiuite în inima mea,
nu m-ar fi ascultat Domnul. 
Psalmul 66.18

Există condiții morale importante pentru a ne apropia de Dumnezeu în rugăciune. Umblarea noastră trebuie să fie sfântă (Psalmul 66.18), iar dacă ne amintim că fratele nostru are ceva împotriva noastră, trebuie mai întâi să ne împăcăm cu el (Matei 5.23). Trebuie de asemenea să dorim cu sinceritate să ascultăm de Cuvânt. Iată câțiva pași care se vor dovedi folositori:

Să avem răbdare. Graba sugrumă și tulbură rugăciunea. Este mai bine să petrecem câteva minute așteptând în prezența Domnului, decât o jumătate de oră, privind la ceas din minut în minut. Trebuie să fim răbdători și să așteptăm ca Dumnezeu să ne ofere lumina, înțelepciunea sau puterea de care avem nevoie. Iar în timp ce așteptăm putem citi un pasaj din Scriptură. Nu trebuie să fie un întreg capitol; câteva versete pot fi suficiente. Să citim aceste versete de două sau de trei ori, de fiecare dată așteptând să primim ceva nou. Mai întâi, semnificația generală a textului, apoi semnificația lui specifică, iar apoi mesajul lui pentru noi personal.

Apoi să medităm la ceea ce am citit. Au fost instrucțiuni de care trebuie să ascultăm, sau promisiuni pe care să ni le însușim, sau principii după care să ne rânduim umblarea, ori atenționări cu privire la vreun lucru rău, pe care trebuie să-l evităm? A fost vreun gând nou cu privire la Dumnezeu, la Hristos sau la Duhul Sfânt? Să încercăm să descoperim ceea ce Dumnezeu dorește să ne învețe și să luăm seama la lucrurile respective!

Urmează rugăciunea: mai întâi, să parcurgem gândurile pe care Domnul ni le-a dat din ceea ce am citit. Să-L lăudăm și să ne închinăm înaintea măreției Lui, să-I vorbim cu simplitatea și cu dragostea cu care un copil îi vorbește tatălui său și, deopotrivă, cu respectul cu care un slujitor îi vorbește stăpânului său.

Apoi vin cererile noastre, pentru alții, pentru noi înșine și pentru lucrarea Domnului în general. În timpul zilei, să căutăm să vorbim și altora cu privire la „mana“ pe care am strâns-o de dimineață – să n-o neglijăm, lăsând-o să facă viermi! Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: