J. H. M. și cu mine: Testări pentru lucrări viitoare

Ca pregătire academică am absolvit și Liceul Industrial de Metrologie din București.

Uneori, Biblia folosește termeni folosiți ți în metrologie. În cartea Exodul, găsim scris despre poporul lui Dumnezeu:

Acolo l-a pus la încercare. – Exod 15:25

În laboratorul de tertări mecanice dintr-un laminor se încearcă rezistența oțelului. Eram înconjurat de instrumente şi echipamente care testau piesele de oţel la limită şi măsurau limita lor de rezistenţă.

Unele piese au fost răsucite până s-au rupt, şi atunci au fost etichetate cu nivelul de presiune la care puteau rezista.

Unele au fost întinse până la limita lor de rezistenţă, cu nivelul lor de putere de asemenea notat. Altele au fost comprimate până la limita lor de compresiune şi măsurate.

Datorită testării, directorul laminorului ştia exact ce presiune şi ce tensiune putea suporta fiecare piesă de oţel dacă era folosită la contruirea unei nave, a unei clădiri sau a unui pod.

Cam tot aşa se întâmplă şi cu copiii lui Dumnezeu. El nu vrea să fim ca nişte vaze fragile de sticlă sau de porţelan. El vrea să fim ca aceste piese rezistente de oţel, capabili să suportăm presiunea de răsucire şi de compresiune la maximum fără să ne prăbuşim.Dumnezeu nu vrea să fim ca plantele de seră, care sunt adăpostite de vremea aspră, ci ca stejarii bătuţi de furtună; nu ca dunele de nisip care sunt mânate încolo şi încoace de orice rafală de vânt, ci ca munţii de granit care înfruntă furtunile cele mai puternice. Însă pentru a realiza aceasta, El trebuie să ne ia în camera Lui de testare prin suferinţă. Şi mulţi dintre noi n-au nevoie de nici un alt argument decât experienţele noastre pentru a dovedi că suferinţa este într-adevăr camera lui Dumnezeu de testare a credinţei.Categories: Studiu biblic

2 replies

 1. Am fost promoția 1969-1974. M-au învățăat să cântăresc totul, să măsor totul și numai după aceea să … vorbesc. M-au mai învățat că fiecare om are „eroarea lui de paralaxă“.
  Despre alte lucruri din liceu puteți citi aici: https://rascruci.wordpress.com/2-un-lastar-salbaticit-si-o-convertire-ne-probabila/

 2. Dar ne învață și răbdarea, părinte: în sfărșit, o postare și despre știință!

  http://www.traian-vuia.ro/index.php/pagina-exemplu/

  „Printre activitățile cu caracter educativ desfășurate în cadrul liceului pot fi menționate: organizarea de sesiuni de comunicări în domeniul tehnic, organizarea de demonstrații de prim ajutor, demonstraţii de intervenţie în situaţii de urgenţă, expoziţii prilejuite de diverse evenimente, vizite la muzee. Elevii, sub coordonarea unui cadru didactic, redactează revista liceului- „Primul Zbor”. De asemenea, liceul s-a numărat printre organizatorii celei de a 66- a ediții a Olimpiadei Naționale de Matematică.

  În prezent, liceul funcţionează cu 15 clase, dintre care 6 au profil teoretic- 4 matematică- informatică (intensiv informatică), 2 științele naturii și 9 au profil tehnic- tehnician metrolog, tehnician în automatizări și tehnician proiectant CAD.

  Continuând tradiția învățământului metrologic, liceul are parteneriate de practică cu Institutul Național de Metrologie Legală și cu Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Inginerie Electrică- ICPE-CA, elevii beneficiind atât de o bază materială modernă, dar și de vastele cunoștințe ale specialiștilor în domeniu.”

  Păcat că nu ne-ați putut spune și când l-ați frecventat, ori ce impresie v-a lăsat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: