Daniel Branzai – Introducere în numerologia biblică (2)

Am scris în „Biblia cu explicații“ ceva despre „numerologia biblică“ și mulți m-au rugat să scriu mai mult. Am spus că este complicat. Au insistat. Vă propun aceste două studii etimologice pentru a ilustra reținerile mele în acest domeniu. Succes! Sfatul meu este să o luați ușor, câte o înghițitură și să mestecați pe îndelete. Păstrați adresa acestor studii și reveniți din când în când, pe măsură ce puteți merge mai departe. Vă ofer o piesă în trei acte:

În prima parte, Chuck Missler, pe care l-am avut mulți ani lângă noi în Los Angeles, vă familiarizează cu ideea că Biblia conține mesaje suprapuse și ne invită să descoperim Evanghelia Noului Testament într-o genealogie din Geneza 5.

În partea a doua, John Nuyten din Australia ne invită în stratul numerologiei biblice folosind „cifrul spiritual al cifrelor“.

În cea de a treia parte, Amir Tsarfati, născut în Israel, ne duce un pas mai departe, demonstrând că întreaga istorie a lumii, chiar și sfârșitul ei, este inclusă în începutul Bibliei, în chiar primele ei cuvinte. Desenele folosite de Amir înlesnesc foarte mult recepția mesajului!

Dacă există interes, vom continua acest studiu în numerologia biblică. Sigur că ar fi bine ca cineva să traducă aceste studii. Nu oricine poate fi însă „cineva“ …Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: