Liviu Percy – un „Val“ nou la Societatea Misionară Română

Dragii mei colegi de slujire,

Mai  jos este comunicatul cu privire la predarea ștafetei la Conducerea Societății Misionare Române. Mă bucur să pot pred ștafeta lui Val Monafu, coleg și prieten dedicat slujirii Domnului.

Vă invit să-l sprijiniți în această lucrare pentru ca să împlinim împreună Marea Trimitere!

Cu prețuire,
Livius Percy

++++

26 mai  2020

Dragi colegi de slujire,

 După mai bine de 15 ani de slujire ca Președinte al Societății Misionare Române (SMR) și peste 38 de ani de lucrare în SMR, am considerat că a sosit vremea pentru o nouă fază în viața și lucrarea mea, și de aceea Bordul de Directori l-a desemnat pe Valer Monafu ca noul președinte al SMR, cu începere de la 1 iunie 2020. 

Liviu Percy și Valer Monafu

De mai bine de trei ani am pregătit această tranziție prin implicarea lui Val Monafu în lucrarea de misiune în România, Moldova, Europa de Vest, și ca membru al Bordului de Directori al SMR, pentru a fi familiarizat cu lucrarea pe care o facem și pentru a avea ocazia să descopere noi direcții de lucrare pe care Domnul i le pune înainte.

Val Monafu devine al 4-lea președinte al SMR, după Dr. Petru Trutza (1968-1982), Dr. Iosif Țon (1982-2004) și Dr. Livius Percy (2004-2020) și ne bucurăm să-i putem încredința conducerea acestei lucrări, în strânsă colaborare cu Bordul de Directori. Val Monafu este absolvent al Biola Univ., Talbot School of Theology – M.Div. (2014).

Val este cunoscut în Asociația noastră, din activitatea sa ca păstor de tineret și Președinte al RBYA. Am considerat totuși să este potrivit  să-i dau ocazia lui Val să se prezinte singur. 

„Este un privilegiu pentru mine să mă prezint prin această scrisoare , la începutul acestui nou capitol din viața mea, la conducerea Societății Misionare Române.

 Misiunea a devenit o chemare și pasiune încă de când L-am primit pe Domnul Isus, în 1996, în România. Am început prin slujire împreună cu biserica locală în misiuni de scurtă durată la orfelinate din sudul țării, și acolo am cunoscut pentru prima dată binecuvântarea de a fi mâinile lui Cristos pentru cei în nevoie. 

După venirea în SUA în 2000, Dumnezeu m-a chemat la lucrarea cu tinerii și de atunci încoace am slujit în biserici românești din SUA ca lider și păstor de tineret.

În 2003 m-am căsătorit cu Christine și ea mi s-a alăturat în lucrarea cu tinerii, colaborând cu părinții pentru modelarea vieților tinere pentru Cristos. În prezent sunt Păstor Asistent la Biserica Baptistă Română din aria San Francisco.

În urmă cu trei ani am primit invitația de a mă implica în lucrarea Societății Misionare Române și am început să colaborez cu Dr. Livius Percy și echipa sa în conferințe de apologetică în Moldova și România, și în diferite lucrări ale păstorilor și misionarilor susținuți de SMR cu ajutorul donațiilor dvs. generoase.

Mă bucur să pot continua să clădesc pe această bogată moștenire a SMR și lucrarea făcută până acum pentru extinderea Împărăției lui Dumnezeu, în parteneriat cu dvs. suntem confruntați acum cu o situație unică datorită acestei pandemii cu Covid 19. Mulți oameni au murit, mulți se vor îmbolnăvi, sărăcia va crește – dar niciunul dintre aceste lucruri nu este o surpriză pentru Dumnezeu. El va continua să ne poarte de grijă, iar noi vom căuta modalități noi de a-i ajuta pe oamenii din România și Moldova, de a continua lucrarea Societății Misionare Române.”

Vă invit să susțineți împreună cu mine lucrarea Societății Misionare Române și pe Val Monafu, ca președinte al SMR. Eu am promis Bordului de Directori și noului președinte că voi continua să sprijin activitatea SMR, atât financiar cât și prin continuarea Conferințelor de apologetică și altor lucrări în care slujirea mea este benefică.

Vă invit să vă alăturați în a-l felicita și sprijini pe Val Monafu în responsabilitatea nouă de conducere a Societății Misionare Române, pentru ca să împlinim împreună Marea Trimitere pe care ne-a dat-o Domnul nostru Isus Cristos.

 În slujba Domnului Isus Cristos,

Dr. Livius T. Percy

Dear RMS Ministry Partners,

It is a privilege for me to introduce myself to you through this letter, as I begin this new chapter in my life in the leadership of the Romanian Missionary Society. 

Christian missions have been my calling and my passion ever since I became a Christian in 1996, back in Romania. I began serving with my local church in short term missions trips at orphanages in the South of the country, where I first experienced the blessing of serving those less fortunate by being the hands and feet of Jesus Christ. After moving to the United States in 2000, God called me to youth ministry, and ever since I have been serving the Romanian Churches in the US as youth leader and then youth pastor. In 2003 I married Christine and she joined me in the youth ministry, working together in helping parents mold young lives for Jesus. Currently I serve as Assistant Pastor at the Romanian Baptist Church of San Francisco. 

A few years ago we received the call to join the ministry of the Romanian Missionary Society and we began helping brother Livius Percy and his team in the Apologetics conferences in Romania and Moldova, and with the various ministries of the many pastors and missionaries supported by the RMS with your generous donations. 

I am very excited to continue building on the amazing heritage of the Romanian Missionary Society and all the great work it has done so far for God’s Kingdom and to continue partnering with you in this ministry. We are faced with a unique challenge in this generation due to the unprecedented Covid 19 pandemic. Many people have died, more will continue to get ill, poverty will increase, but none of these things are a surprise for our God. He will continue to provide, and we will be looking for ways to get involved in helping out the people affected by this virus in Romania and to continue many of the wonderful ministries of the RMS. 

+++

Din partea lui Florin Vancea

Draga frate Liviu,
Pentru noi pastori mai tineri ati fost si ramaneti un model de om a lui Dumnezeu din exemplul caruia noi avem de invatat.
Multumim pentru slujirea pe care ati facut-o in mod exemplar ca presedinte al SMR, si pentru modul intelept in care ati stiut sa pregatiti acest moment si sa predati stafeta. Domnul sa va rasplateasca si ca continue sa va foloseasca in slujirile in care sunteti implicat si in mentorarea multor slujitori pentru cauza lui Hristos.

Draga Val,
M-a bucur pentru tine, pentru felul cum Domnul te-a folosit si te-a pregatit pentru slujirea la care acum esti chemat.
Tu esti reprezentantul unei generarii noi, care ne da speranta si din care Dumnezeu ridica oameni care sa continue lucrarea inceputa de cei dinaintrea noastra.
Inaintarea ta a putut fi vauzta de toti cei care te cunosct si slujirea ta poate fi vazuta de toti cei care au urmarit postarile tale pe retelele de socializare. (“dupa postarile lor ii veti cunoaste“:)
Ne rugam ca Domnul sa continue sa te foloseasca local si global pentru slava Lui.

Pace si har,
Florin VanceaCategories: Articole de interes general

7 replies

  1. Binecuvantata si potrivita cursa de stafeta. Felicitari color doi alergatori : fr. Liviu Percy si fr. Val Monafu. Bunul Domn sa continue sa va faca o binecuvantare prin slujirea voastra.

  2. Frate Valer, Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va dea putere sa faceti lucrarea Lui si prin SMR! Va asteptam cu drag in Romania si in special in Comunitatea Baptista Cluj!
    Teofil Mihoc, presedinte Comunitatea Baptista Cluj

  3. Fii binecuvântat frate Valer!!
    Promovarea ta în această poziție, este meritorie, fiind bazată pe seriozitatea, pasiunea şi profesionalismul care te caracterizează în orice domeniu în care te implici. Societatea Misionară Română a câştigat un om duhovnicesc, serios şi pasionat de misiune. Mai mult decât atât, tu eşti o punte de legătură între generațiile Asociației, un om plăcut în rândul tinerilor, dar şi între cei mai în vârstă. Această calitate este f rar întâlnită la un lider, fiind un atu special, atât în slujirea pastorală, cât şi în promovarea misiunii Creştine, între tinerii mileniului 3. Domnul să îți dea izbândă, viteazule!! Iosua 1:8

  4. Ramanem in legatura pentru colaborare

  5. Pace frate Valer , ma bucur pentru dumneavoastra pentru inplicarea in Societatea Misionara Romana ca si presedinte , a fost o onoare pentru mine cat si pentru colegii mei sa lucram inpreuna la raspandirea Evangheliei spriziniti si de fratele doctor Liviu Perci care este pentru noi un exemplu , un om dedicat de zeci de anii in campu evangheliei , va dorim mult succes , har si calauzire si sa continuam sa colaboram in distribuirea de Biblii ! Pastor Jacob Matasaru presedinte fondator al Societatii Biblice Romane – Americane , cu multa pretuire !

Trackbacks

  1. Societatea Misionara Romana are un nou presedinte | Londra Evanghelica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: