In Memoriam Nelu Mangrău

Dr. Stanley Jones, celebrul misionar american în India în prima jumătate a secolului trecut a spus că sunt mai multe căi de vindecare prin care Dumnezeu vindeca şi astăzi
– Prin schimbarea regimului de viață,
– Prin schimbarea climei,
– Prin exerciții fizice,
– Prin medicamente sau ceaiuri,
– Prin Doctori-operație etc.
– Prin credință-miracol,
– Prin moarte.
În urmă cu patru ani pe listele noastre de rugăciune a fost adăugat Nelu Mangrău unul din generația noastră, care a fost diagnosticat cu cancer. Am aflat astăzi că Nelu Mangrău a fost vindecat dar nu așa cum cei mai mulți dintre noi ne așteptăm.
Moartea este vindecarea ultimă și pentru noi toți care avem nădejdea aceasta a vieții viitoare, acest fapt ar trebui să fie o mângâiere. Am vorbit astăzi cu un prieten aici în America despre Trecerea aceasta și despre faptul că adevăratele valori pe pământ sunt acelea care transcend viața.
Este cunoscută această judecată a lui Pascal – numită și pariul lui Pascal, care spune – Ce câștig și ce pierd dacă mă încred în Dumnezeu. Dacă Dumnezeu nu există și eu am crezut, am pierdut anumite plăceri ale vieții. Dar dacă El există și eu nu am crezut, eu pierd Veșnicia.
Ne-am amintit despre Cuvântul din Scriptură care spune;” Nu vor munci degeaba, și nu vor avea copii ca să-i vadă pierind, căci vor alcătui o sămânță binecuvântată de Domnul, și copiii lor vor fi împreună cu ei.” Is.65/23. – Aceste cuvinte sunt o mângâiere binecuvântată pentru toți aceia care luptă în rugăciuni pentru copiii lor. Noi toți trebuie să luăm aceste cuvinte ca și o promisiune personală.” Și copiii lor vor fi împreună cu ei.”
Îmi amintesc că în anii petrecuți în România la Biserica Șega Arad, aproape la fiecare Adunare de consfătuire a Bisericii erau unii care își exprimau părerea că ar trebui șterși din registrul bisericii cei care nu frecventează. Întotdeauna mama lui Nelu, sora Măriuca se ridica și argumenta energic împotriva unei acțiuni de acest fel, argumentul ei era simplu și inteligent și totdeauna cu lacrimi. Nu faceți o astfel de greșeală,numele lor in registru, este singura lor legătură cu Biserica, de ce să o tăiem și pe aceasta, sora Măriuca îl avea în minte pe Nelu.
Eu am îmbătrânit și am militat și militez continu pentru a păstra și ultima legătură.
Uitându-mă la sfârșitul în credință liniștit al lui Nelu mi-am amintit de toate aceste întâmplări din tinerețe. Traiectoria vieții lui Nelu ca și traiectoria noastră a fiecăruia cu coborâșurile și urcușurile noastre cu valurile care ne-au afundat în adânc, sunt parte din istoria noastră, dar sfârșitul lucrurilor este mai important decât începutul lor. Mesajul meu la momentul acesta a comemorării vieții lui Nelu Mangrău este unul de încurajare indiferent cât sunt de slabe legăturile copiilor noștrii cu Biserica. Dumnezeu este Credincios promisiunii care a lăsat-o în Scripturi, “nu vor avea copii să-i vadă perind.”


Categories: Amintiri

1 reply

Trackbacks

  1. In Memoriam Nelu Mangrău | Ciprian I. Bârsan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: